Henk Hogewoning

Delano Asante en Daan Walraven verlengen hun contract

Vleugelspits Delano Asante en verdediger Daan Walraven zijn de eerste spelers dit seizoen die hun handtekening hebben gezet onder een nieuw contract. Van beide spelers liep het contract komende zomer af. Ze verlengden met een jaar tot medio 2024. In het contract van Delano staat bovendien een optie voor nog een jaar tot medio 2025. 

DELANO ASANTE: “IK WIL NOG BELANGRIJKER WORDEN”

Delano Asante is aan zijn derde seizoen bezig bij Rijnsburgse Boys. In de tweede helft van vorig seizoen gaf hij al nadrukkelijk zijn visitekaartje af met sterke invalbeurten en goals. Aan het begin van dit seizoen moest de snelle vleugelspits aanvankelijk nog genoegen nemen met een plek op de bank, ondanks een sterke voorbereidingsperiode, maar toen hij zijn kans kreeg na twee duels pakte hij die meteen. Drie goals en drie assists zijn het resultaat plus een vaste plek als vleugelspits.

Snelheid
“De speelwijze waarvoor we nu hebben gekozen, ligt mij goed”, zegt Delano over het huidige seizoen. “Daarin kom ik met mijn snelheid het beste tot zijn recht. Verder ben ik rustiger aan de bal geworden. Maar ik ben nog niet tevreden. Ik wil meer goals maken en assists geven en nog belangrijker zijn voor het team, zodat we bovenin kunnen meedraaien. Ik moet gewoon blijven presteren. Dan zien we wel of er eventueel nog eens een interessante profclub komt. Maar voorlopig is Rijnsburg de enige club waarvoor ik wil spelen.” 

DAAN WALRAVEN: “SUPERBLIJ MET NIEUW CONTRACT”

Daan Walraven kwam afgelopen zomer over van derdedivisieclub Ter Leede, waar hij twee seizoenen speelde als centrale verdediger. Bij Rijnsburgse Boys veroverde de 23-jarige voetballer direct een basisplaats. Hij speelde tot nu toe alle competitiewedstrijden, als rechtsback, en scoort ondanks het hogere niveau wekelijks een ruime voldoende.

“De contractverlenging was best wel snel geregeld, binnen ongeveer een week, en daar ben ik superblij mee”, reageert Daan Walraven. “Ik heb het erg naar mijn zin, we hebben een superleuk team en alles is heel goed geregeld. Ik blijf dus een jaar langer, ook omdat ik nog niet ben uitgeleerd bij Rijnsburg. In het begin moest ik even wennen, maar nu gaat het goed. Waar mijn plafond ligt weet ik niet, stap voor stap wil ik verder doorgroeien. Per jaar kijk ik hoe het gaat.”

Winnen van topclubs
Daan is blij met de duidelijk stijgende lijn wat betreft de prestaties van het team. “Begonnen in het rechterrijtje staan we nu bijna in de top vijf. We hebben laten zien dat we kunnen winnen van topclubs. Hopelijk gaan we zo door. Waar het dan eindigt zien we wel, ik hoop zo hoog mogelijk.”