outhands

De voorspelling van…

De kampioen? De degradanten? De verrassing? De smaakmaker? De Topscorer? Met de start van het tweede Topklasse seizoen in het vooruitzicht heeft het webteam aan zowel spelers als technische en medische staf van Rijnsburgse Boys gevraagd naar hun prognoses. Van de veertien ‘Rijnsburgse kenners’ verwachten er maar liefst elf dat Rijnsburgse Boys kampioen wordt. IJsselmeervogels moet genoegen nemen met de tweede plaats terwijl Katwijk de grote favoriet is voor de derde plaats. De smaakmaker; ach dat wordt ook Rijnsburgse Boys! En gaat Martijn Gootjes afbouwen? Welnee; hij strijdt met Thijs Houwing van HHC Hardenberg om de titel topscorer Topklasse 2011-2012. De vermoedelijke degradanten zijn Montfoort, ARC en, verrassend, FC Lisse. Noordwijk wordt het meest genoemd als verrassing van het seizoen en als grote tegenvaller, toch wel opvallend, Spakenburg. Na de gekleurde ‘Rijnsburgse blik’ kijkt ook Gertjan van Geen, Chef Sport van het Leidsch Dagblad, in de glazen bol. Laat hij nu bij een aantal cruciale zaken hele andere dingen zien… 

 Hans Schot – Keeperstrainer

Kampioen? Dat zal één van de financiële grootmachten worden uit Bunschoten-Spakenburg. Maar, hoewel je met de kassa rinkelt, je hebt dan niet altijd een hecht team.
Nummer twee? In ieder geval Rijnsburgse Boys maar we komen veel dichterbij bij de nummer één. Halen we de onregelmatige prestatiecurve er grotendeels uit dan worden wij zeker kampioen!
Nummer drie? Katwijk
Degradanten? ARC, FC Lisse en Barendrecht hebben door budgettaire omstandigheden veel kwaliteit ingeleverd. Wat er voor teruggekomen is moet eerst weer ingepast worden en of de kwaliteit daarmee voldoende is blijft voorlopig de vraag. Ze gaan het erg moeilijk krijgen onderin.
Welke club gaat verrassen? Noordwijk als promovendus lijkt een hecht team en heeft er op papier kwaliteit bijgehaald. Daarnaast verwacht ik dat Katwijk het nog beter gaat doen dan vorig jaar.
Welke club gaat tegenvallen? Montfoort krijgt het zwaar maar degradeert niet. Het bleek een degelijke ploeg te zijn in de Hoofdklasse. De Topklasse vraagt echter andere vaardigheden tegen gerenommeerde en ervaren ploegen. Daardoor krijgen ze een paar keer flinke mentale klappen
Wie wordt de smaakmaker? GVVV is, net als Rijnsburgse Boys, een goed georganiseerde en sfeervolle club. Ze hebben hun selectie, op papier, kwalitatief goed versterkt. HHC Hardenberg noteer ik als tweede in deze categorie.
Topscorer? Jasmin Ramic van IJsselmeervogels. Concurrenten komen uit de voorhoede van Rijnsburgse Boys. Ricky van den Bergh van Spakenburg wordt het niet want die verdwijnt na een paar maanden.
(Extra….) Minst gepasseerde verdediging? Rijnsburgse Boys, met de versterkte personele bezetting blijven we onder de 35 tegendoelpunten….

 

Jaap Molenaar – Aanvaller

Kampioen? Rijnsburgse Boys als het lukt om iedereen fit te houden.
Nummer twee? Spakenburg omdat ze veel en goede aankopen hebben gedaan.
Nummer drie? IJsselmeervogels, altijd een goede ploeg maar, denk ik, dit jaar minder gelukkig.
Degradanten? ARC en Montfoort hebben minder middelen om handhaving af te dwingen.
Welke club gaat verrassen? Noordwijk als nieuwe ploeg in de Topklasse gaat het goed doen.
Welke club gaat tegenvallen? IJsselmeervogels omdat die elk jaar voor het kampioensschap spelen.
Wie wordt de smaakmaker? Rijnsburgse Boys door de grote, brede selectie met veel kwaliteit.
Topscorer? Martijn Gootjes: altijd goed voor veel doelpunten. Slimme en goede speler die vaak op de goede plek staat!

 

 Arie de Haan – Wedstrijdanalist en hersteltrainer

Kampioen? Rijnsburgse Boys gaat er voor, de intentie is er!
Nummer twee? Het is toch ook geen verkeerd nummer.
Nummer drie? Dan hoor je er toch ook goed bij in Nederland.
Degradanten? Montfoort.
Welke club gaat verrassen? Katwijk speelt een goede voorbereiding maar dat zegt ook niet alles.
Welke club gaat tegenvallen? Noordwijk.
Wie wordt de smaakmaker? Dat kan weleens Rijnsburgse Boys worden met zijn lichtvoetige spelers.
Topscorer? Waarom zou Martijn Gootjes of Jaap Molenaar dat niet kunnen worden? Beide zijn doelgericht.

 

 Bennie van Noord – Verdediger

Kampioen? Rijnsburgse Boys, omdat we de sterkste ploeg hebben.
Nummer twee? IJsselmeervogels, altijd een goede ploeg die bovenin meedraait.
Nummer drie? Katwijk, goede versterkingen en hebben een goede spelopvatting.
Degradanten? ARC, Montfoort, SVZW. Ik verwacht dat zij de minste mogelijkheden hebben in de selectie.
Welke club gaat verrassen? Noordwijk, goede ploeg, degelijke basis en een team dat goede versterkingen heeft.
Welke club gaat tegenvallen? Spakenburg, weer veel nieuwe jongens uit het betaalde voetbal gehaald die op hun retour zijn.
Wie wordt de smaakmaker? Als club Rijnsburgse Boys, speelt het mooiste voetbal en als speler Kevin Winter, spelmaker van de best voetballende ploeg.
Topscorer? Thijs Houwing van HHC Hardenberg, scoort altijd rond de 15-20 doelpunten.

 

 Dick Heemskerk – Assistent-trainer

Kampioen? Ik verwacht Katwijk, omdat zij behoorlijk hebben ingekocht. De resultaten van de oefenwedstrijden tijdens de voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen zijn ook uitstekend. Als trainer Cees Bruinink in staat is om iedereen tevreden te houden, want dat zal de grootste uitdaging worden, kunnen ze in de strijd om het kampioenschap ver komen.
Nummer twee? Rijnsburgse Boys. De ploeg is volwassen en beschikt over een behoorlijk aantal spelers met (kampioens)ervaring. Kwaliteit is absoluut aanwezig en een heel aantal spelers willen nog wel één keer het kunstje flikken om kampioen te worden want dat hebben ze in de Topklasse nog nooit meegemaakt. Het zou zelfs zomaar kunnen gebeuren dat ze dus geen tweede worden maar kampioen. Recent zei een trainer van een BVO nog: ’als je tweede kan worden, kan je ook kampioen worden.’ En dat is natuurlijk ook zo. Na een kampioensschap zullen er waarschijnlijk een aantal spelers, gezien de leeftijd, er mee stoppen. En dan hoop ik dat ze kunnen zeggen: ’het is mooi geweest!’
Nummer drie? IJsselmeervogels. Zij spelen altijd in de top drie en gezien ook hun versterkingen gaan ze dit seizoen weer zo lang mogelijk meedoen in de titelstrijd.
Degradanten? SVZW en Montfoort, omdat zij het niveau van de Topklasse niet gewend zijn en hieraan lang zullen moeten wennen. Het gevolg is dat ze in het begin van het seizoen veel averij zullen oplopen wat ze aan het einde van het seizoen zal gaan opbreken. ARC is de derde degradant omdat zij de laatste jaren traditioneel w
orstelen om erin te blijven.
Welke club gaat verrassen? HHC Hardenberg heeft zich aardig versterkt en hunkert naar succes.
Welke club gaat tegenvallen? Spakenburg. Aan het einde van het afgelopen seizoen zijn ze bijvoorbeeld de klap van de nederlaag in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels niet meer te boven gekomen. Het blijkt dus dat ze dan niet meer in staat zijn om de accu op te laden. Ik ben daarom zeer benieuwd of ze dat bijvoorbeeld wel kunnen na een eventuele mindere competitiestart.
Wie wordt de smaakmaker? Ook al ken ik de selectie niet goed genoeg, maar gevoelsmatig zeg ik GVVV.
Topscorer? Als Martijn Gootjes het hele seizoen fris en fit blijft, zeg ik: Martijn.

 

 Cees Driebergen – Voorzitter

Kampioen? Rijnsburgse Boys; de bredere selectie ten opzichte van vorig jaar gaat het verschil maken.
Nummer twee? IJsselmeervogels; hebben weinig aan kwaliteit ingeboet.
Nummer drie? Katwijk; sterk team.
Degradanten? Montfoort, ARC en FC Lisse. De Topklasse acht ik dit jaar sterker dan vorig seizoen. Genoemde teams hebben zich onvoldoende versterkt, vrees ik….
Welke club gaat verrassen? SVZW; is een zeer ambitieuze club.
Welke club gaat tegenvallen? Spakenburg, gaat wegvallen uit de top drie. De Haagse inbreng gaat niet brengen waarvoor ze gehaald zijn.
Wie wordt de smaakmaker? Uiteraard Rijnsburgse Boys. De ploeg was dit al vorig seizoen gedurende een groot deel van de competitie.
Topscorer? Van Rijnsburgse Boys wordt dat Jeffrey Winter.

 

 Tim Orlowski – Keeper

Kampioen? Rijnsburgse Boys: kwalitatief de beste en breedste selectie, waar de breedte de doorslag gaat geven.
Nummer twee? IJsselmeervogels zal met Rijnsburgse Boys uit gaan maken wie er kampioen gaat worden, waarbij Rijnsburgse Boys de langste adem heeft.
Nummer drie? Katwijk zal vanwege een goede selectie veel wedstrijden winnen en bovenin mee blijven draaien.
Degradanten? Montfoort en SVZW zijn nieuw en hebben, verwacht ik, kwalitatief een mindere selectie. ARC is de derde degradant. Deze ploeg heeft het vorig seizoen ook moeilijk gehad en ik verwacht dat ook voor dit seizoen.
Welke club gaat verrassen? Katwijk. Ik denk dat ze er een aantal goede spelers bij hebben en nu een goede selectie hebben. Vandaar ook dat ik denk dat ze derde gaan worden.
Welke club gaat tegenvallen? Barendrecht. Helaas hebben veel spelers de club verlaten en ik denk dat ze dat niet goed op kunnen vangen. Ik denk dus ook dat ze het moeilijk gaan krijgen.
Wie wordt de smaakmaker? Rijnsburgse Boys: veel kwalitatief goede spelers in de selectie die voor mooi voetbal zorgen.
Topscorer? Thijs Houwing van HHC Hardenberg.

 

 Willem Brugmans – Elftalbegeleider

Kampioen? Rijnsburgse Boys. De jongens willen heel duidelijk kampioen worden; dat is aan alles te merken.
Nummer twee? IJsselmeervogels. Ik denk dat Rijnsburgse Boys dit seizoen sterker is. 
Nummer drie?  Katwijk zit er duidelijk aan te komen en kan ook al eventueel tweede worden.
Degradanten? Gezien vorig jaar gaan Montfoort, ARC en FC Lisse het bijzonder moeilijk krijgen.
Welke club gaat verrassen? HHC Hardenberg heeft goede versterkingen. Ik vond ze vorig seizoen ook al mooi verzorgd voetbal spelen.
Welke club gaat tegenvallen? Mijn voorgevoel zegt: Noordwijk maar eigenlijk weet ik niet veel van Noordwijk.
Wie wordt de smaakmaker? Rijnsburgse Boys. Duidelijk gezien de spelersgroep en als iedereen fit blijft en hersteld is (Richal Leitoe).
Topscorer? Thijs Houwing vind ik altijd al een gevaarlijke jongen. Hij scoort vrij makkelijk in een goed voetballende ploeg, dit jaar dus HHC Hardenberg.

 

 Kevin Winter – Middenvelder

Kampioen? Rijnsburgse Boys. Onze selectie is dusdanig versterkt dat wij hoger gaan eindigen dan vorig jaar.
Nummer twee? IJsselmeervogels. Elk jaar staan ze er weer en dat zal dit jaar niet anders zijn.
Nummer drie? Spakenburg. De ploeg heeft misschien wel de sterkste selectie van allemaal. De grootste uitdaging zal zijn om iedereen tevreden te houden.
Degradanten? Daar zullen vijf a zes ploegen voor in aanmerking komen. Welke dat zijn lijkt me niet handig om te zeggen.
Welke club gaat verrassen? GVVV, die hebben gewoon een prima selectie en uit het verleden weet ik dat je daar niet zomaar van wint.
Welke club gaat tegenvallen? Harkemase Boys, die hebben met Martijn Barto erg veel ingeleverd en er nog niets voor teruggekregen.
Wie wordt de smaakmaker? Ricky van de Bergh, op papier waarschijnlijk de beste speler van de Topklasse.
Topscorer? Thijs Houwing (HHC Hardenberg); scoort altijd en overal.

 

 Henk-Jan den Haan – Fysiotherapeut

Kampioen? Rijnsburgse Boys omdat wij kwalitatief de beste en straks ook de meest fitte selectie hebben.
Nummer twee? IJsselmeervogels doet het altijd goed maar wij dit jaar net iets beter.
Nummer drie? Katwijk heeft prima ingekocht maar is nog niet ingespeeld als team.
Degradanten? ARC, FC Lisse en  Montfoort gaan kwalitatief echt te kort komen dit seizoen.
Welke club gaat verrassen? Katwijk verrast door hun aanvallende speelstijl en dat wordt altijd beloond.
Welke club gaat tegenvallen? Spakenburg gaat tegenvallen met een aantal lastige spelers in de selectie die eigen belang boven het team belang stellen.
Wie wordt de smaakmaker? Gradus Hempenius van Excelsior’ 31. Hij is een ras technicus met veel voetbalinzicht, vergelijkbaar met Kevin Winter.
Topscorer? Japie Molenaar gaat op snelheid helemaal los en wordt topscorer.

 

 Joost Kuhlmann – Aanvaller

Kampioen? Rijnsburgse Boys, aangezien we een goede en brede selectie hebben en alle posities dubbel bezet zijn.
Nummer twee? Spakenburg, omdat ze vorig jaar al een hele sterke selectie hadden en er nog een paar goede bijgekomen zijn.
Nummer drie? Katwijk. Ze zullen ook mee gaan strijden om de titel want ze hebben een paar hele goede spelers erbij. Bovendien speelt de kern nu al een aantal jaar met elkaar dus zullen dit jaar moeten gaan oogsten.
Degradanten? ARC, Montfoort en Barendrecht omdat ze mijns inziens de minst sterke selectie hebben. Bij ARC zijn een paar bepalende spelers vertrokken. Montfoort is vorig jaar gepromoveerd via de nacompetitie dus staken in de Hoofdklasse er niet boven uit. Het zal ook een slopend seizoen voor
ze zijn geweest met een aantal oude spelers in de gelederen. Dit zal ze weleens op kunnen breken aan het begin van dit seizoen.
Welke club gaat verassen? Noordwijk. Ze zijn geheel terecht kampioen geworden in de Hoofdklasse want ze hebben een sterk collectief en individueel ook een paar toppers.
Welke club gaat tegenvallen? FC Lisse, die hebben toch met Jasmin Ramic en Martin van Eeuwijk een hoop kwaliteit moeten inleveren voorin. Dit zal ze heel wat doelpunten gaat schelen.
Wie wordt de smaakmaker? Rijnsburgse Boys. Met onze selectie en speelstijl kunnen we attractief voetbal spelen met druk vooruit en veel doelpunten. Daarbij noem ik zeker ook de naam van Kevin Winter.
Topscorer? Martijn Gootjes, neus voor de goal! 

 

 Ed Bos – Bestuurslid voetbalzaken

Kampioen? IJsselmeervogels, een ervaren ploeg die wel wat spelers is kwijtgeraakt, maar ook daar weer kwaliteit voor heeft teruggekregen. Was goed en zal ook komend seizoen weer een hoofdrol spelen.
Nummer twee? Rijnsburgse Boys. Wisselt met IJsselmeervogels van plaats als de ploeg een ploeg blijft en geen langdurige blessures gaat oplopen.
Nummer drie? Katwijk. Speelde in de tweede helft van het vorige seizoen al een uitstekende competitie en is op veel plaatsen versterkt. Grote probleem met zo’n brede en kwalitatief goede selectie is om de rijen gesloten te houden.
Degradanten? ARC, Montfoort en GVVV. ARC had het al moeilijk en lijkt niet al te veel versterkt te zijn. Montfoort zal het op basis van weinig ervaring moeilijk krijgen, maar in het begin van de competitie zeker voor enige verrassingen zorgen. GVVV is de grote onbekende. Kan net zo goed op de derde plaats eindigen.
Welke club gaat verrassen? SVZW. SVZW is een aan de weg timmerende vereniging in het Oosten van het land en heeft dezelfde potentie als Excelsior ’31.
Welke club gaat tegenvallen? Barendrecht. Er zijn veel mutaties in de selectie en de vraag is of de integratie snel genoeg gaat om een rol van betekenis te kunnen spelen.
Wie wordt de smaakmaker? Noordwijk. Speelt verzorgd voetbal en dat is altijd fijn om naar te kijken.
Topscorer? Thijs Houwing van HHC Hardenberg. Hij maakt er gewoon het meeste.

 

 Peter Freke – Middenvelder

Kampioen? Rijnsburgse Boys. Wij zijn de beste aan het eind van het seizoen!
Nummer twee? Katwijk. Hebben goed ingekocht en zijn weer sterker geworden!               
Nummer drie? IJsselmeervogels. Net niet….!
Degradanten? Montfoort, Barendrecht en ARC zijn de minste ploegen denk ik….
Welke club gaat verassen? HHC Hardenberg. Ted heeft het goed voor elkaar, alleen is het dit seizoen in opkomst en gaan nog niet voor het hoogste!
Welke club gaat tegenvallen? FC Lisse krijgt het lastig dit seizoen. Moeten er best wel een paar laten gaan en speelt dus met nieuw elftal.
Wie wordt de smaakmaker? Roy Stroeve van HHC Hardenberg. Scoort heel makkelijk en is altijd gevaarlijk in de 16 meter, dus ik verwacht wel wat van hem!
Topscorer? Martijn Gootjes. Alles wat hij op dit moment aanraakt vliegt erin. Zou mooi zijn als dat dit seizoen bij ons ook gaat gebeuren!

 

 Niek Oosterlee – Hoofdtrainer

Kampioen? Rijnsburgse Boys. Wij hebben heel veel kwaliteit, goede spelers, echte groep waarin de spelers aardig op elkaar zijn ingespeeld, goede versterkingen.
Nummer twee? IJsselmeervogels. Hebben veel kwaliteit, veel voetbalgogme, een gebalanceerde selectie en een hele goede, slimme trainer.
Nummer drie? Katwijk. Hebben een hele sterke selectie met veel goede spitsen. Ze kunnen zich niet meer verstoppen achter het feit dat ze aan het bouwen zijn en zo’n jonge selectie hebben. 
Degradanten? Montfoort. Omdat het voor deze club de laatste paar jaar wel erg snel is gegaan, denk dat ze het moeilijk krijgen over dertig wedstrijden. Zij zullen zeker gaan stunten want het is een hecht collectief en gaan voor elkaar door het vuur. De twee andere degradanten vind ik heel moeilijk, omdat alles enorm dicht bij elkaar ligt. Je kunt namelijk van iedereen verliezen als je geen goede dag hebt. Iedere ploeg heeft gewoon een goede selectie, dus laat de tijd me maar verrassen.
Welke club gaat verassen? GVVV. Op de één of andere manier denk ik dat het een ploeg is die veel kwaliteiten heeft. Ze hebben goede resultaten geboekt in de voorbereiding. Hebben goede spelers erbij en ze hebben een goede trainer.
Welke club gaat tegenvallen? Het klinkt misschien behoudend, maar ik denk dat er geen enkele club gaat tegenvallen. Je speelt niet voor niets in de Topklasse en ik denk dat het komend seizoen nog weer zwaarder wordt dan vorig jaar. De drie kampioenen van de Hoofdklasse zijn er bijgekomen en een goede runner up, die heeft laten zien waar toe ze in staat zijn.  Je moet dus tegen iedere ploeg voor de volle 100% aan de bak anders win je gewoon niet. Makkies bestaan er niet meer in de Topklasse!
Wie wordt de smaakmaker? Rijnsburgse Boys omdat we altijd proberen te voetballen, waar we ook spelen.
Topscorer? Dat wordt één van de spitsen van Rijnsburgse Boys. We hebben wel wat spelers rondlopen die een goaltje kunnen maken!

 

 Gertjan van Geen – Chef  Sport Leidsch Dagblad

Kampioen: IJsselmeervogels. Zoals Gary Lineker sprak over voetbal als een spel met 22 spelers en met Duitsland als uiteindelijke winnaar, zo is het kampioensschap van IJsselmeervogels een wetmatigheid. Zeker zo lang de rest, Rijnsburgse Boys niet uitgezonderd, niet ophoudt met zo tegen ze op te kijken. Dan breng ik even de 0-0 thuis van vorig seizoen in herinnering.
Nummer twee: Katwijk. Goed ingekocht, stijgende lijn en het wordt het laatste jaar van Cees Bruinink qua  houdbaarheid. Als Katwijk dat niet te vroeg bekend maakt, in maart in plaats van december, dan is er ook geen tijd meer om onrust te laten ontstaan.
Nummer drie: HHC Hardenberg. Kan ook best Rijnsburgse Boys zijn hoor, maar de selectie is aardig op leeftijd en dan neemt de gretigheid op natuurlijke wijze af. En wat gebeurt er als Martijn Gootjes straks een tijdje geblesseerd is?  
Degradanten? Montfoort, Capelle en Genemuiden.
Welke club gaat verassen? SVZW, let op. Over drie jaar in de top vijf. Dit jaar nog net geen linkerrijtje.
Welke club gaat tegenvallen? Wat is tegenvallen? Ten opzichte van de ranglijst vorig seizoen gaan Capelle en Genemuiden, zoals genoemd bij de degradanten, tegenvallen. Ten opzichte van mijn voorspelling gaat niemand tegenvallen. 
Wie wordt de smaakmaker? Verschilt wekelijks. Hangt er van af wie de tegenstander van Montfoort is. Over het geheel genomen Katwijk, met als goede tweede HHC Hardenberg.
Topscorer? Thijs Houwing van HHC Hardenberg, tussen de 25 en 30 doelpunten.