outhands

De UienRadar: Jaco van Delft

 Voor deze aflevering van de ‘Uienradar’ draaien we de radar richting Gelderland, om precies te zijn op de plaats Dieren. Daar, op zo’n 135 KM afstand, wordt een UI gesignaleerd met een lang RBB-verleden. Het is dan ook geen wonder dat deze Rijnsburger nog steeds onze mooie club op de voet volgt. Jaco van Delft heeft namelijk 8 jaar in het eerste elftal gespeeld, reden om eens even onze archivaris te vragen wat hij weet over deze UI. We maken er een soort “hoe is het nu met…” van.

Dat Jaco het eerste elftal heeft gehaald heeft hij te danken aan zijn vechtlust en inzet. Onverzettelijkheid dat was een kenmerk van zijn spel. Hij was speler van 1989 tot 1997 (8 seizoenen) en heeft als back totaal 4 competitiedoelpunten gemaakt in het geelzwarte shirt. Voor zover we het na konden gaan maakte Jaco op 14 oktober 1989 zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Roda Boys (4-0 winst). Op 26 mei 1990 scoorde hij zijn eerste doelpunt. Gelijk een belangrijke. De 1-0 in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen ACV. Dit was een wedstrijd om het zaterdagkampioenschap.

Jaco speelt ook mee in de memorabele wedstrijd tegen het Nederlands Elftal op 19 mei 1990 (1-1 eindstand), hij viel in voor Leon Vonk. Zijn laatste competitiewedstrijd speelde hij op 15 februari 1997 tegen Katwijk (3-3).

 

 

 Naam: Jaco van Delft
Leeftijd: 43 jaar
Woonplaats: Dieren
Provincie: Gelderland

Hoe komt het dat je zover van Rijnsburg af woont en toch fan van RBB bent?
In 1997 heb ik Monique (mijn vrouw) leren kennen, zij is toen bij mij in Rijnsburg komen wonen. In de tussentijd zijn we getrouwd en zijn we een dochter en een zoon (Donna en Jaimy, inmiddels alweer 10 & 7 jaar) rijker. In 2007 hebben we besloten in Dieren (Gelderland) te gaan wonen, de geboorteplaats van Monique.
Ik heb 25 jaar bij de club gevoetbald, dat is de reden dat ik nog steeds fan ben. Ik heb met de huidige trainers van het 1e en 2e elftal gevoetbald. Dat maakt het volgen extra leuk. Ik ben nog steeds trots op de club!

Is er daar een plaatselijke club waar je speelt of die je volgt?
Bij VV Erica 76 (zondagvereniging) speel ik vaak de 3e helft.

Wat is/zijn je belangrijkste informatiebron(nen) over RBB en wat vind je daarvan. Krijg je bijv. alle info die je graag wilt hebben?
Internet. Ik kijk dagelijks op de RBB-site. Tevens spreek ik Peter Freke nog wel eens.

Ga je wel eens naar wedstrijden van RBB?
Dat is niet altijd even eenvoudig maar, als wij in Rijnsburg zijn (mijn familie woont er) probeer ik te komen.

Welke wedstrijd van RBB ben je voor het laatst geweest?
Rijnsburgse Boys-Spakenburg

Hoe hoog gaat Rijnsburg eindigen dit seizoen?
Ik denk dat ze kampioen worden!!