Bram van Egmond

De trots van Rijnsburgse Boys

Vier meiden gaan Rijnsburgse Boys verlaten voor een nieuw avontuur!
Amanda, Akke, Isabelle en Kathy hebben allen de afgelopen jaren in de Rijnsburgse Boys jongens selectieteams gespeeld. We herinneren ons een aantal memorabele kampioenschappen! Onze meiden hebben keer op keer laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen. Niet alleen bij Rijnsburgse Boys, maar ook in de vertegenwoordigende teams van de KNVB en zelfs in de jeugdteams van ORANJE.

Amanda de Leur speelde in de jongens hoofdklasse onder 13-1 als eerste jaars speelster moeiteloos mee tegen jongens, die meestal nog een jaar ouder waren. Amanda vertegenwoordigde dit seizoen ook KNVB district West. Volgend seizoen speelt zij bij ADO Den Haag in het O14 meiden team dat zal spelen in de jongens hoofdklasse.

Akke vd Born speelde twee succesvolle jaren in de JO15-1 van Rijnsburgse Boys in de jongenscompetitie 1e klasse promotie. Reeds halverwege afgelopen seizoen trok ADO Den Haag al erg aan haar. Al snel werd het niet alleen trainen, maar ook veel competitie spelen bij jong ADO Den Haag in de Topklasse vrouwen. Komend seizoen zal Akke een vaste waarde zijn in het nieuwe Jong ADO Den Haag vrouwenteam.

Isabelle Hoekstra speelt al zes jaar in de selectieteams van Rijnsburg. Na de F1, E1, D1 (twee jaar), speelde Isabelle de laatste twee jaar in de JO15-1. Dit jaar speelde ze drie interlands met het nationaal team O15 tegen Duitsland en de USA waarin ze éénmaal scoorde. Komend seizoen speelt Isabelle bij het vrouwen team van Jong Ajax.

Kathy de Jong speelt sinds de E-leeftijd bij Rijnsburgse Boys en maakte deel uit van verschillende selectieteams. Na een mooi seizoen in de JO17-2 is het ook voor Kathy tijd voor een nieuwe stap vooruit! Ze gaat komend seizoen bij Ter Leede vrouwenselectie spelen.

Genoeg reden dus voor Rijnsburgse Boys om trots te zijn op onze meiden en zeker ook op de vele trainers die de afgelopen jaren enorm veel tijd en energie hebben gestoken in deze ambitieuze meiden. Een woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats voor hen!
Wij wensen onze meiden veel succes bij hun nieuwe clubs.