Nico Glasbergen

De Treffers – Rijnsburgse Boys   2-1 (1-0) – VERSLAG

Mat Rijnsburgse Boys verzuimt een punt weg te halen uit Groesbeek

Na een prachtige serie van zes wedstrijden zonder nederlaag, waarvan vijf keer winst, is het de Uien niet gelukt om de ongeslagen zevenklapper vol te maken. Winst zat er op deze middag in Groesbeek nauwelijks in, maar om nou met een nederlaag weg te gaan, dat is wel zuur. De tekenen daarvoor waren in de eerste helft overigens wel aanwezig. Behoudens een enorme kans na een minuut of vier spelen, waren de Groesbekers duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft. Ze zetten de druk er flink op, dwongen Rijnsburgse Boys tot fouten en werden meerdere malen gevaarlijk. Dat geel-zwart daarbij niet zijn meest energieke indruk maakte hielp niet mee. Om te zeggen dat sommigen verzaakten gaat veel te ver, maar dit was niet de meest frisse wedstrijd van onze mannen. Met als gevolg dat De Treffers met 1-0 voor de rust in ging. Na rust was het een heel ander spelbeeld. De druk van rood-zwart was als sneeuw voor de zon verdwenen en een gelijkspel had een normale afspiegeling van de algehele verhoudingen geweest. Maar ja, zo werkt voetbal niet. Een rebound na een penalty werd de nekslag voor de Uien. Daarna konden onze mannen geen vuist meer maken. Het was symbolisch voor een magere middag op Sportpark Zuid, die als extra groot nadeel heeft dat je daarna ook nog eens dat kolere eind terug moet.

Foto: Hans Heemskerk

Nee, het waren zeker niet de Uien die de eerste helft domineerden. Binnen twintig seconden was De Treffers al gevaarlijk. Na een diepe bal op de razendsnelle rechtsbuiten Vlijter moest doelman Zonneveld meteen handelend optreden, ten koste van een corner. Daar had Rijnsburgse Boys nog wel een antwoord op, uit een fraaie aanval. De hoofdrolspelers waren Jongeneelen, De Bruin, Ros, Spruijt en Zeldenrust. De bal belandde via de binnenkant van de paal voor de voeten van Zeldenrust, maar doelman Kornelis redde vlak voor de doellijn. Die telden we al en dat was een domper.

Foto: Hans Heemskerk

Rood-zwarte overhand
Eigenlijk had Rijnsburgse Boys zijn kruit voor wat de eerste helft betreft daarmee verschoten. De Treffers zette hoge druk en liep op elke bal, luid aangespoord door de nieuwe trainer Gert Kruys. Geel-zwart had het er maar moeilijk mee en kwam er soms nauwelijks uit. Op enkele mislukte schoten na viel er voor Rijnsburgse Boys weinig ten positieve te noteren. De Treffers daarentegen schoot enkele malen rakelings naast en over. De poging van George bijvoorbeeld rook de kruising al, maar ging net over. Rijnsburgse Boys was slordig en een aantal spelers acteerden onder hun niveau, zo eerlijk moeten we zijn. Ook al is dat het geval, toch hoop je dan dat je favorieten zonder kleerscheuren de rust halen. Dat lukte helaas niet, al scheelde het weinig. Er was al een goal van Vlijter wegens buitenspel afgekeurd, toen toch de 1-0 viel. Matig optreden achterin, met daaraan voorafgaand balverlies stelde Vlijter in staat voor te geven op George, die ondanks een hand van Zonneveld de bal in de lange hoek kreeg, één minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd in de eerste helft. De eerste helft was overigens geen honderd procent succes voor de Groesbekers. Rick Wouters brak na een duel met Jongeneelen en de daaropvolgende botsing met de boarding namelijk zijn pols. Je hoeft geen dokter te zijn om dat meteen te kunnen constateren; de rare inkeping in zijn onderarm sprak boekdelen.

Foto: Cor Spruijt

Heel ander spelbeeld na rust
De druk die De Treffers voor rust constant gaf, was na rust geheel verdwenen. Het trok zich meer terug en kreeg meer slordigheid in het spel. Daar lag de kans voor Rijnsburgse Boys! De Uien kregen dan ook de overhand, zonder meteen in grote kansen te grossieren. Het won wel meer duels en de passing werd wat nauwkeuriger. Toch, zoals gezegd, de meesten aan geel-zwarte zijde hadden hun dag niet. Sterkhouders die onzichtbaar waren, of in minder positieve zin opvielen. Dat kan, maar het maakte een geslaagde comeback of zelfs een overwinning wel lastiger. Gelukkig was De Treffers zo behulpzaam om Zeldenrust in de zestien te vloeren, waarna de terechte pingel werd toegekend. Mensen die daaraan twijfelen moeten de beelden gewoon even bekijken. Ondanks de gebruikelijke trucs en pesterijtjes in de aanloop naar de pingel, schoot Spruijt feilloos binnen: 1-1.

Foto: Cor Spruijt

Het kon nog!
Met de steun van de meegereisde HKR (daarover in een apart item later meer) kon Rijnsburgse Boys nu aan de jacht op de winst beginnen. Maar, het stroopte. De intentie was er wel, maar de flits was er niet. Ook het inbrengen van Asante kon deze keer geen soelaas bieden, daar waar dat in eerdere wedstrijden wel een succesnummer was. Sterker nog, de Uien kregen het deksel op de neus. Het in de tweede helft totaal ongevaarlijke De Treffers kon ineens hopen op drie punten, toen De Bruin in de zestien een volgens arbiter Oostrom onreglementaire move maakte. Maertzdorf mocht aanleggen voor de pingel, maar Zonneveld was scherp en stopte. Die wel… de rebound was echter voor Versteeg, die wat scherper was de anderen om hem heen. Deze rebound was Zonneveld te machtig: 2-1. Een keiharde dreun, onterecht op basis van de tweede helft. Maar voetbal gaat niet om recht en onrecht. En als we toch eerlijk moeten zijn, verdiende De Treffers op basis van de eerste helft zeker een punt. Daarin was het sterker dan Rijnsburgse Boys. Geel-zwart was duidelijk niet in zijn goede doen. Dat kan een keer gebeuren, na zo’n mooie, lange maar ook vermoeiende serie. Tijd om lang te treuren is er gelukkig niet. Aanstaande dinsdag wacht het blauw-wit van de andere kant van het kanaal. Als de scherpte en frisheid er dan maar weer is. Voor nu: wondjes likken, het een plekkie geven en er wat goeds uithalen.
Fijne Paasdagen toegewenst.

De Treffers – Rijnsburgse Boys 2-1 (1-0)
Scheidsrechter: de heer I. Oostrom
Toeschouwers: n.n.b.
Gele kaarten De Treffers: Gino van den Berg, Niels Kornelis, Ricardo Ippel en Marlon Versteeg
Scoreverloop:
44’ 1-0 Leroy George
60’ 1-1 Jeroen Spruijt (penalty)
84’ 2-1 Marlon Versteeg

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis; Rick Wouters (41. Gino van den Berg), Bryan Sirvania, Robin Janssen, Dennis Hettinga; Brian Campman, Jordy Thomassen, Ricardo Ippel; Gavin Vlijter (52. Coen Maertzdorf), Teije ten Den (72. Marlon Versteeg), Leroy George (72. Bram Zwanen).
Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld; Rob Zandbergen (89. Ian van Otterlo), Dennis van der Plas, Bram Ros, Bert Koomen; Jeroen Spruijt, Roderick Gielisse (74. Marc Magan), Bram de Bruin; Furhgill Zeldenrust, Dani van der Moot (74. Delano Asante), Jeffrey Jongeneelen.