Marylène Hogewoning

De Treffers – Rijnsburgse Boys: 2-0 (2-0) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys komt vroege achterstand niet te boven

Een vroege voorsprong van De Treffers zorgde voor een pijnlijke nederlaag in Groesbeek. Na zeven minuten lagen er al twee treffers in voor de rood-zwarten. In de resterende tachtig minuten kon Rijnsburgse Boys deze wedstrijd niet omkeren en stuit het dus op de derde nederlaag dit seizoen.

Dramatische openingsfase
De tactiek van Rijnsburgse Boys werd ten opzichte van vorige week iets aangepast. Met Roderick Gielisse terug in de basis koos Martijn Lagendijk voor twee controleurs op het middeveld: Nino Klaver en Gielisse. Hierdoor kwam aanvallende middenvelder Jeroen Spruijt wat dieper op het veld te staan: meer in de punt van de aanval dus. Vastbesloten om het slechte resultaat van vorige week goed te maken, begon Rijnsburgse Boys aan de wedstrijd. Dit ging alleen meteen mis. Binnen drie minuten lag het eerste tegendoelpunt er al in. Van een fout in de Rijnsburgse opbouw door Bram Ros werd uitermate goed geprofiteerd door De Treffers: Gavin Vlijter zette de stand op 1-0. Daar bleef het niet bij. In de zevende minuut was De Treffers weer gevaarlijk in het strafschopgebied. Walraven, die eerst zelf uit balans werd gebracht, maakte een op het oog faire tackle die door de scheidsrechter werd bestraft met een penalty. Of dat terecht was, zal uit de camerabeelden gaan blijken. Den Dekker mocht in ieder geval achter de bal gaan staan en schoot binnen: 2-0.

Op jacht naar een treffer
Ja, en wat ga je dan doen? Eén ding is zeker: je moet de aansluitingstreffer maken als je nog punten wil pakken. Maar een vuist maken kon Rijnsburgse Boys de rest van de eerste helft niet. Het speltempo lag laag en de bal kon niet in de ploeg gehouden worden. Aan de andere kant had De Treffers genoeg kansen om de voorsprong verder uit te breiden. De enige echte Rijnsburgse kans kwam pas aan het einde van de eerste helft: Furhgill Zeldenrust loste een schot op doel na een knappe pass van Spruijt. Helaas was dit een te makkelijk prooi voor keeper Kornelis en dus gingen de Uien rusten met een 2-0 achterstand.

Geen vuist kunnen maken
De opdracht voor de tweede helft was hetzelfde: de aansluitingstreffer maken zodat je de wedstrijd misschien nog kon omkeren. En natuurlijk achterin ervoor zorgen dat de gevaarlijke rood-zwarten niet nog een goal maakten. Maar opnieuw lukte het de Uien niet om echt grote kansen te creëren. Delano Asante kon zich in de 54ste minuut wel losmaken van de Groesbeekse verdediging, alleen zijn schot was niet goed genoeg om de kans om te zetten in een doelpunt. Ook Bram Ros kon in de 61ste minuut gevaarlijk zijn met zijn specialiteit: de kopbal uit de corner, maar ook deze was niet goed genoeg voor een goal.

De Treffers ging aan de andere kant vrolijk door met schoten afvuren op uitblinker Wesley Zonneveld die Rijnsburgse Boys, net zoals vorige week, staande hield. Martijn Lagendijk probeerde via zijn wissels meer druk uit te oefenen op De Treffers en ging achterin een-op-een spelen. Ook werd Dennis van der Plas in de spits gezet om de voorhoede kopsterk te maken. De doelpunten bleven desondanks uit. Na 90 minuten en een beetje spelen was het dus gedaan. Rijnsburgse Boys verliest in Groesbeek met 2-0 van De Treffers.