outhands

De Rijnsburgse motor is uitgeslagen

RVVH begon verzwakt aan de wedstrijd. Maar liefst drie vaste basisspelers waren niet inzetbaar: aanvoerder Giovanni Franken en Yurtcan Kay wegens een schorsing en Dave de Vos wegens een (bedrijfs)ongeval. Als of dat nog niet genoeg was: binnen de minuut liep Ronnie Nouwen een blessure op (hij stapte op de bal) en moest zich direct laten vervangen. Bij Rijnsburgse Boys was Joost Kuhlmann weer inzetbaar waardoor Resham Sarder naar de reservebank verdween. De openingsfase was duidelijk voor een fel en agressief startend RVVH. De eerste kansen waren daardoor ook voor de Ridderkerkers. Germain Akkermans wist na vier minuten te profiteren van een uitglijder van Jelle Bouma en kon zodoende vrij richting de Rijnsburgse goal lopen. Zijn inzet werd echter geblokt door Bennie van Noord en leverde de eerste corner van de wedstrijd op. Drie minuten later stuurde Roy Eekman Benjamin Martha gevaarlijk weg. De afwerking was echter niet goed: een zwak rollertje waar Tim Orlowski totaal geen moeite mee had.


Dennis Groot in actie (foto Hans Heemskerk)

Aan de zwakke opening van Rijnsburgse Boys kwam na dertien minuten een einde. De eerder gememoreerde mogelijkheden om de score te openen dienden zich in deze fase aan. Joost Kuhlmann wist zijn bewaker Kevin Eerhart van zich af te schudden en kreeg de ruimte. Hij legde de bal breed op Danny van der Vijver die verwoestend uithaalde. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Vervolgens was het Richal Leitoe die, na een schitterende actie, Peter Freke vrij voor het Ridderkerkse doel zette. De laatste faalde echter jammerlijk. Zijn kans voor open doel leverde een schot op dat hoog over ging. Het zat Rijnsburgse Boys ook niet mee want een omhaal van Joost Kuhlmann werd van de doellijn gehaald door Dani Monteiro. Ook een ingooi van Raymond Kolder kwam net niet goed terecht bij Menno van Roosmalen. Een niet te missen kans bleek er daardoor niet te komen omdat de bal net achter zijn been belandde. Ook een fraaie kopbal van Martijn Gootjes, na een voorzet van Danny van der Vijver, kon de ban niet breken.


Kunst- en vliegwerk van Jelle Bouma (foto Hans Heemskerk)

In het laatste kwartier van de eerste helft wist Rijnsburgse Boys geen kansen meer te creëren. RVVH kon eindelijk ook weer eens wat laten zien. Een poging van Leon Steketee, die het midden hield tussen een voorzet en een schot, ging voorlangs. Het Rijnsburgse spelpeil daalde en de ploeg leek tegen zich zelf te gaan voetballen. Persoonlijke duels werden verloren, passes kwamen niet aan en communicatiefouten werkten de nodige frustraties op. Dit bereikte een dieptepunt toen opmerkingen hierover vanuit het Rijnsburgse publiek Peter Freke ontlokte om ruzie te gaan maken met eigen supporters….

Net als in de eerste helft startte RVVH ook in de tweede helft fanatiek. Gevaarlijke kansen leverde het niet op. De eerste grote kans was voor Rijnsburgse Boys. Een voorzet van Raymond Kolder ontlokte Martijn Gootjes tot een halve snoekduik. Zijn kopbal ging naast. Tien minuten later ging Menno van Roosmalen de fout in. De bal werd door hem niet juist weggewerkt waardoor de snelle Benjamin Martha de kans kreeg om uit te halen. De topscoorder van de Hoofdklasse A stond al te juichen toen Dennis Groot, in een uiterste krachtinspanning, de bal van achter de doellijn haalde. Omdat scheidsrechter van Beek niet naar de middenstip liep ontstond er bij RVVH de nodige commotie. De grensrechter, die eerst als een dood vogeltje langs de lijn gestaan had, zag zich nu genoodzaakt om te gaan vlaggen dat er gescoord was. De scheidsrechter nam vervolgens (volkomen terecht) het signaal over waardoor de 1-0 voorsprong voor RVVH een feit was.


Joost Kuhlmann was deze wedstrijd weer inzetbaar (foto Hans Heemskerk)

Niek Oosterlee nam geen halve maatregelen. Met een (unieke) driedelige wissel (Peter Freke, Jelle Bouma en Menno van Roosmalen werden vervangen door Resham Sardar, Mustafa Celen en Dave Rijkaard) hoopte hij iets te forceren. Ondanks een extra spits wist Rijnsburgse Boys slechts twee halve kansen te creëren. Vanuit een ingooi schoot Richal Leitoe hoog over en Dave Rijkaard kopte, net voordat Martijn Gootjes bij de bal kon, een voorzet van Joost Kuhlmann over. De hoop leek gevestigd op een toevalstreffer. Maar die viel dus niet. RVVH slaagde er in om de snelheid uit de wedstrijd te halen. Een slotoffensief met vier corners binnen drie minuten tijd leverde slechts een kopbal naast van Bennie van Noord op.

Het door RVVH aangekondigde hoog bezoek van de zaterdagkampioen liep zodoende uit op een complete deceptie voor de Rijnsburgers. ‘Tijd om eens goed in de spiegel te gaan kijken’ aldus Niek Oosterlee. Zijn teleurstelling over de nederlaag van Capelle zei ook voldoende. FC Lisse had immers de punten in Capelle gepakt…. ‘We moeten nu naar de ploegen onder ons kijken en absoluut niet meer naar de eerste plaats.’ Voor een selectie die in de laatste vier seizoenen drie kampioenschappen kon vieren is dat tien (!) wedstrijden voor het einde van het seizoen erg pijnlijk. Maar wel de keiharde realiteit.

RVVH – Rijnsburgse Boys: 1-0 (0-0)
67: Benjamin Martha: 1-0

Scheidsrechter: Van Beek
Toeschouwers: 800

Opstelling RVVH: Spelde, Eerhart, Karreman, Rodriques de Pina, Monteiro, Kooiman, Nouwen (2: Godvliet), Akkermans, Steketee, Eekman (66: Fernandes) en Martha
Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot, Van Noord, Van Roosmalen (72: Rijkaard), Bouma (72: Celen), Van der Vijver, Kolder, Peter Freke (72: Sardar), Kuhlmann, Gootjes en Leitoe