karly

De jongens van toen, zijn de mannen van nu

Een prachtig verhaal van Gert Westra, over Rijnsburgse Boys D5 uit het jaar 1995-1996
Intro
Zoals bijna ieder jaar wordt er een Sportverkiezing gehouden. In het seizoen 1995/1996, nu dus 25 jaar terug, was in Rijnsburg dat ook zo. Tijdens het gala in Rijnsburg werd er ook een aanstormend talent gekozen – het Talent van het Jaar. Hét talent was er niet 1 maar een heel team, de D5 van Rijnsburgse Boys. Het was een talentvolle groep van E junioren, die als een D team op een groot veld mocht spelen. In dat team zat ook mijn zoon Michael. Een bijzonder stel jongens dat het ongelofelijk goed had gedaan dat jaar, met de nominatie tot gevolg. De prijs voor Talent van het Jaar ging niet naar de D5, maar de nominatie op zich voelde al als een prijs.
Inmiddels zijn we 25 jaar verder en liep ik al langer met de gedachte om eens te ontdekken wat er van die jongens allemaal was geworden. Na de afscheidswedstrijd van Bart Freke, die onderdeel uit maakte van de gouden D5, wist ik zeker dat ik hiermee aan de slag zou gaan. Tijdens de afscheidswedstrijd zag ik veel jongens terug van het D5 team van toen; die zijn nu nog steeds bevriend met elkaar. De trainer van toen was kind van de club Arie van Dijk. Arie is ondertussen opa van 2 prachtige kleinkinderen, met wellicht zoveel talent als hun opa. Leider van het team was Chiel van Egmond, zoon van ere-voorzitter Piet van Egmond. Chiel gaat dit jaar de taken overnemen van Peter van Tilburg in het bestuur, ook een echte clubman dus.
Voor dit artikel heb ik alle jongens weten te benaderen en hen een paar vragen voorgelegd. Vraag 1: hoe is je voetballoopbaan verlopen? Vraag 2: welke opleiding(en) heb je gevolgd en wat voor werk doe je nu (niet iedere Rijnsburger zal de bloemen in zijn gegaan)? Vraag 3: verliefd, verloofd of getrouwd? Misschien zelfs vader? Hieronder krijgt u de antwoorden.
De jongens zijn Bas Heemskerk, Daan Jan Welmers, Danny van den Eijkel, Dirk Duijndam, Jaap Jan Zandbergen, Jan Heemskerk, Michael Driebergen, Mike Kruger, Niels Hogewoning, Sjon van der Kleij, Ricardo Fernandes, Stephan de Kluijver, Bart Freke en Michael Westra. Hieronder volgt willekeurig hun verhaal.

Weer gewonnen


 
1 Ricardo Fernandes
Als eerste wil ik beginnen met RICARDO FERNANDES. De enige echte vrijgezel nog van alle jongens. Hij heeft het mooie Rijnsburg verlaten en woont nu in Oegstgeest. Zijn voetbalcarrière was een beetje wispelturig. Hij kwam als F junior bij de D5 terecht en heeft dus de E overgeslagen. Hij was een grote atletische jongen. Toen hij in de C1 speelde heeft hij ook een uitnodiging van een BVO (betaalde voetbal organisatie) ontvangen. Helaas werd hij niet goed genoeg bevonden. In de C1 kreeg hij wat problemen bij RBB en stapte over naar Quick Boys. Na 2 jaar daar gespeeld te hebben en wederom ook 2 BVO uitnodigingen te hebben ontvangen is hij met zijn toenmalige trainer mee gegaan naar VV Foreholte. Als jonge speler (17 jaar) haalde hij het eerste, waar hij samen met zijn broer speelde. Na een jaar keerde hij terug naar RBB en speelde toen in de A1. De stap naar het eerste was te groot voor hem en in overleg is hij toen uit de selectie gestapt. Hij ging in een vriendenteam spelen en stopte vrij snel op 23-24 jarige leeftijd. Gelukkig heeft hij weer het plezier terug gevonden in het spelletje en speelt weer bij RBB. Ook is hij in de zaal actief bij SportLeiden. Leren was niet zijn grootste hobby en heeft geen opleiding gedaan of behaald. Hij heeft al ruim 7 jaar een vaste baan in een nettenfabriek waar hij het super naar zijn zin heeft.
2 Dirk Duijndam
Mijn tweede jongen is DIRK DUIJNDAM. Dirk speelde zijn hele actieve carrière bij RBB en kwam na de jeugd in het derde terecht. Daar heeft hij een aantal jaren gespeeld, maar is nu alweer ruim 10 jaar met voetballen gestopt. Hij is nog een jaar leider geweest bij RBB 3, maar dat kon hem niet bekoren.
Na het studeren ging hij bij het korps Mariniers. Jammer genoeg moest hij na een paar maanden stoppen door een ongeval. Er zaten zenuwen bekneld in zijn nek (later pas ontdekt) waardoor bij inspanningen zijn hart op hol sloeg. Gelukkig is dat door middel van kraken weer goed gekomen. Hierdoor is hij in de bloemen beland en werkt hij als inkoper bij A. Heemskerk in Rijnsburg.
Dirk is ondertussen ruim 8 jaar getrouwd met Wendy en samen de trotse ouders van zoon Jax die nu 2 jaar is.
3 Jan Heemskerk
De derde van de boys is JAN HEEMSKERK. Hij doorliep alle jeugdelftallen en het derde was zijn hoogste niveau, hij heeft daar 8 jaar in gespeeld toen nog 3 jaar in het vierde. Nu is Jan overgestapt naar Valken’68 en speelt in het vijfde daar.
Na zijn VWO opleiding op het Pieter Groen College heeft Jan een duale Accountants opleiding gevolgd op Universiteit Nijenrode in Breukelen. 4 dagen werken en 1 dag studie. Jan heeft 8 jaar bij KPMG Accountants gewerkt in Den Haag. Het Rijnsburgse bloemengevoel kwam schijnbaar terug. Hij was 5 jaar CFO (Financieel Directeur) bij Hans Visser B.V. en ook bij Hamifleurs en C.J. Vianen. Nu werkt hij naar volle tevredenheid in die functie bij IBH Export in Aalsmeer. Jan heeft in Larissa zijn ware gevonden en zijn alweer 8 jaar samen. Ten tijde van dit schrijven verwachten zij hun eerste kind.

even een plaspauze onderweg naar Denemarken


4 Jaap Jan Zandbergen
Mijn volgende speler is JAAP JAN ZANDBERGEN. Hij doorliep ook alle hoogste jeugdelftallen en kwam na de A1 in de A selectie terecht. Hij speelde in zowel het tweede als het eerste (ongeveer 50 wedstrijden). Helaas gooide blessures roet in het eten. Vooral de knieblessures waren fataal en toen ging het niet meer op het hoogste niveau. Hij is toen over gestapt naar Voorschoten ’97 waar een kruisband scheuring een einde aan zijn voetballoopbaan maakte. Af en toe nog een balletje trappen gaat nog, maar niet te serieus. In mijn beleving een speler met passie en een tomeloze inzet die ik graag zag spelen in RBB1.
Na de middelbare school heeft Jaap Jan de opleiding HBO bedrijfseconomie gedaan. Hij werkt nu als assistent controller bij Haasnoot Food Family in Katwijk, speciaal voor de lekkere trek: Vis en Borrelgemak.
Jaap Jan woont samen met Karin en samen sinds 6 mei van dit jaar zijn zij de trotse ouders van Jan, vernoemd naar Jaap Jan’s vader Jan.
5 Michael Driebergen
Nummer 5 van mijn lijst is MICHAEL DRIEBERGEN. Hij begon zijn voetbal direct in de D5, daarna doorliep hij alle jeugdelftallen tot en met de A1. Toen ging het mis door een verrekte enkelband en was het einde oefening. Het ontbrak hem ook aan een juiste mentaliteit en instelling, zoals zijn vader die wel had (oud eerste elftal speler en rots in de branding Wim Driebergen) Daar baal ik soms nog weleens van, vertelde hij. Misschien had er dan meer in gezeten voor hem.
Michael is zijn vader achterna gegaan in de bloemen en werkt nu ruim 17 jaar als inkoper bij V&E.
Michael had jong zijn ware gevonden en samen met zijn vriendin Barbara hebben ze een zoontje. Dani is zijn naam en hij voetbalt ook en speelt in de JO 9.
6 Bas Heemskerk
Na nummer 5 komt nummer 6 BAS HEEMSKERK. Bas speelde als rechtsback of middenvelder. Na de D5, D1, C1, B1 en A1 kwam Bas in RBB3 te spelen. Hij heeft dat enkele jaren gedaan en is toen gestopt.
Na zijn middelbare opleiding heeft hij de opleiding fysiotherapie gevolgd en is in 2011 afgestudeerd. Nu werkt hij bij zijn oom, bij Paramedisch Centrum Katwijk-Rijnsburg – uiteraard in Rijnsburg. Hij doet dit met veel plezier en is blij om de mensen weer van hun klachten af te helpen. Bas behoort ook tot de medische staf van RBB en is fysiotherapeut bij zowel RBB1 als RBB2.
Bas heeft ons mooie Rijnsburg verruild voor het keurige Oegstgeest en in 2017 getrouwd met Merel en samen in het rijke bezit van 2 zoontjes Menno de oudste van 2 en de jongste is Tom van ongeveer 7 maanden.

feesten voor het slapen gaan


7 Niels Hogewoning
Nu volgt NIELS HOGEWONING. Kleine man met een groot verhaal, een echte Rijnsburger. Bij Niels begin ik even andersom. Na diverse liefdes te hebben versleten trof hij in Laura zijn ware. In dikke Love vertelde hij. Waar Niels zich voor wat betreft zingen tot de douche beperkt, heeft hij in een Laura een ervaren zangeres gevonden die zingt in de band Bassta. In deze coverband uit Roelofarendsveen zingt zij samen met een collega van mij. Samen met Laura zijn ze in het rijke bezit van zoontje Dani.
Niels kwam als puber in een klas van 34 meisjes en 4 jongens. Ik zeg niet goed voor zijn hormonen in die tijd. Hij heeft het VMBO afgerond en na diverse opleidingen is hij toch op Flora beland. Hij is nu inkoper bij The Green Corner.
En dan de voetbal. Natuurlijk speelde hij in alle hoogste jeugdelftallen en kwam zo in de B selectie terecht. Hij schoof snel door na de A selectie. Door deze situatie speelde hij het vaakst in RBB 2 maar ook soms in RBB 1. Zijn grootste voordeel hierbij was dat hij dus dubbele gouden jaren meemaakte. Ik tel: 6 x kampioen; 1 x landskampioen; 2x algehele beker; 3 x beker; 1x zaterdag kampioen. Na Rijnsburgse Boys wilde hij meer in het eerste staan en vertrok naar Noordwijk. Dat werd een mooi jaar, met ook het kampioenschap. Toen begonnen de omzwervingen: eerst Voorschoten’97, daarna met Hein van Heek mee naar de Rijnvogels, oeps even terug naar RBB 2 en daarna nog 3 jaar Valken’68. Gelukkig is hij weer terug bij onze boys en samen met Bart zit hij bij de scouting. Hij heeft de intentie om zijn trainersdiploma te halen. Gelukkig voor Laura was zijn wispelturigheid met de vrouwtjes een stuk eerder dan die van de voetbal.
8 Danny van den Eijkel
Mijn nummer 8 is DANNY VAN DEN EIJKEL. Danny is nog een paar jaar door gegaan met de voetbal. Hij speelde na de D1 ook nog in de C1, maar is toen terug gegaan naar de C3 om met vrienden te spelen. Even een pauze genomen om wat later in de A jeugd bij Valken’68 te gaan spelen met wat klasgenoten en besloot daarna weer te stoppen. Momenteel speelt hij nu nog soms een partijtje zaalvoetbal met vrienden.
Nadat Danny zijn Mavo diploma opzak had is hij direct de bloemen ingegaan. Samen met vader Peter hebben ze een eigen bedrijf dat bestaat uit 2 bloemenlijnen en 1 plantenlijn op Zwitserland.
Sinds 2015 is hij samen met vriendin Amber en sinds 2018 hebben zij een zoontje genaamd Senn.
9 Daan Jan Welmers
Het volgende talent is DAAN JAN WELMERS. Zoals de meeste jongens doorliep hij ook alle jeugdteams bij RBB en na de A junioren kwam hij in het derde terecht. Door zich goed te ontwikkelen sloot hij na een jaar aan in het tweede. 6 seizoenen lang heeft hij in dat team gespeeld en daar dus ook het kampioenschap mee beleeft. Echter tijdens een training heeft hij 1 van zijn kruisbanden en binnenband gescheurd en raakte zijn meniscus ook beschadigd. Hij heeft nog getracht om te herstellen, maar behaalde hierdoor zijn oude niveau niet meer. Hij heeft nog enkele jaren in het derde en vierde gespeeld en is toen gestopt. Natuurlijk is hij nog trouw lid van onze boys.
Zijn maatschappelijke loopbaan is ook leuk om te horen. Na de middelbare opleiding heeft Daan Jan gestudeerd voor makelaar. Afgestudeerd en klaar voor het echte werk. Helaas brak toen in 2008 de vorige crisis uit en was daar geen werk in te vinden. Hij ging even in de bloemen werken bij Pauw Lilies en toen gebeurde het; op weg naar de voetbal werd hij door een bekende Rijnsburger van zijn scooter gereden. Gelukkig niet gewond, maar werd er bij de schade afhandeling hem wel een baan aangeboden: Assistent-projectleider om de bouw van het IBIS hotel Leiden te begeleiden. Op deze manier is hij in de hotelwereld beland. Ruim 4 jaar heeft Daan-Jan nu een eigen bedrijf en werkt als inkoper/project manager voor diverse hotels. Eerst in Nederland en nu verder omlaag naar België en Luxemburg en sinds kort vertoeft hij ook in Parijs. Samen met andere designers wordt hij ingehuurd door investeringsmaatschappijen om het interieur in te kopen en te laten monteren/installeren op locatie.
Onze Daan-Jan is ondertussen alweer 4,5 jaar getrouwd met Joan en hebben zij 2 kinderen Maud van 3 en Rens van 1 .

gewonnen prijzen


10 Sjon van der Kleij
Ik ga door met SJON VAN DER KLEIJ. Sjon speelde als sterke verdediger in het centrum van het veld. Hij speelde ook in alle jeugdselecties tot en met de A1. Toen ging het mis, op de laatste training van de A1 verdraaide hij zijn knie en was het einde voetballoopbaan. Heel zuur voor hem want hij zou direct aansluiten bij de A selectie. Ik zag in hem een echte Rijnsburgse opvolger van Wim Driebergen. Na een herstelperiode van wel 2 jaar heeft hij het nog geprobeerd maar het lukte niet meer en stopte Sjon met voetballen. Soms droomt hij nog dat hij een wedstrijd speelt en daarin de spits van de tegenstander geheel uitschakelt, zodat die niet kan scoren.
Sjon ging studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en later in Londen. Hier speelde hij nog wel in het Universiteitselftal en werd daar kampioen mee. Na deze studie is hij aan de slag gegaan als adviseur bij het grote KPMG. Daar is hij doorgegroeid tot manager en heeft hij veel gereisd. Zo heeft Sjon 2 jaar mogen wonen en werken op de ABC eilanden, Suriname en Sint Maarten. Inmiddels is Sjon weer op Hollandse bodem en werkt hij nu als strategisch adviseur bij de Royal Schiphol Group op Schiphol.
Samen met zijn vriendin Serena al ruim 14 jaar verliefd, verloofd en trotse vader van een prachtige dochter Amelie sinds 4 april jongstleden.
11 Stephan de Kluijver
Dan vervolg ik met STEPHAN DE KLUIJVER. Stephan was ook 1 van de jongere talentvolle spelers uit het team. Zoals alle andere doorliep hij de jeugdopleiding bij RBB. Hij haalde net de A selectie niet, maar kwam in RBB 3 te spelen. Na 2 jaar wilde hij het toch hogerop proberen en stapte over naar Voorschoten’97. Daar heeft hij 4 jaar in de A selectie gespeeld en werd hij omgetoverd van een aanvaller/middenvelder naar een aanvallende linksback. Hij heeft wat wedstrijden gespeeld op Hoofdklasse niveau net toen de Topklasse werd geïntroduceerd. Na die 4 jaar is hij gestopt met voetballen, omdat hij naar Amsterdam verhuisde en de trainingen te veel tijd in beslag namen.
Stephan heeft na de middelbare school een Master afgerond met de studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn werk is en ik citeer hem nu letterlijk: Vervolgens ben ik in het werkveld van business intelligence terecht gekomen als consultant; dat houdt ongeveer in dat ik me bezig hou met IT systemen van (grote) organisaties en hoe dit in te richten, met focus op gebied van data en inzichten uit deze op allerlei gebied (bijv. HR/Finance/ Inkoop/Verkoop/Marketing ect.) en dit met behulp van toepassingen die binnen de markt beschikbaar zijn. Hierin adviseer ik klanten en werk op projectbasis als business intelligence consultant.
Stephan woont nu nog samen met Chrissy in Lisse. Met hun 2 kinderen Duuk van 4 jaar en Maud van 1 jaar hopen ze volgend jaar dichterbij te komen en verhuizen naar Noordwijkerhout.

trainers en leiders bespreken de tactiek


12 Mike Kruger
MIKE KRUGER is onze nummer 12. Mike begon als spits in de F9, maar werd al snel keeper doordat hij zo groot was en nog steeds is. Als keeper doorliep hij de gehele jeugd opleiding en kwam in de A1. Hij werd gevraagd om aan te sluiten bij de A/B selectie, maar daar had hij geen zin in. Het vele trainen e.d. nam teveel tijd in beslag. Mike heeft nog wel enkele jaren in een vriendenteam gespeeld, maar is daarna gestopt. Door de opkomst van de kunstgrasvelden was het niet leuk voor hem. Iedere week weer open knieën en schaafwonden op zijn benen. Hij wilde zijn vrije tijd anders gaan besteden.
Mike heeft een HAVO/VWO opleiding gevolg, maar niet afgemaakt. Toen maar naar het MBO Wellantcollege voor een BBL opleiding en dat papiertje heeft ie nu wel op zak. Hij is werkzaam in de bloemen; eerst bij zijn vader (toen Gebr. Zandbergen) en nu ruim 9 jaar als operator pick-proces bij de Hoek Group.
In de liefde verliep het niet helemaal vlekkeloos. Na 2 langdurige relaties, waarvan zelfs 1 keer getrouwd, is hij nu ruim 2 ½ jaar single. Mike heeft nog geen kinderen, maar is wel de super oom van een neefje. Mike woont nu in Valkenburg.
13 Bart Freke
Mijn voorlaatste speler is BART FREKE. Natuurlijk de bekendste van het stel talenten.
Over de voetballoopbaan hoef ik eigenlijk niet zoveel te vertellen, iedereen in de (amateur) voetbal wereld kent Bart Freke. In mijn ogen de enige van het talenten team die de hoogste amateurtop heeft gehaald. Begonnen in de D5 en na de B jeugd 3 seizoenen bij ADO Den Haag. Terug gekeerd als 19 jarige A junior bij onze boys, waar hij zijn debuut maakte in Rijnsburgse Boys 1. Hij maakte de mooie gouden jaren mee en vormde daarin een onmisbare schakel. Een prachttijd volgde: kampioenschappen en heerlijke bekerwedstrijden, denk aan Utrecht uit en Vitesse uit; waaaaaaaauhhhh wat een spektakels. Dat hij toen met trainer Ted Verdonkschot (wist u dat Ted ook bloemen inkoper is geweest in Aalsmeer) mee verhuisde naar Quick Boys vond ik jammer maar wel begrijpelijk (na al die successen). Dat verliep anders dan gedacht. Gelukkig voor ons keerde hij na 1 jaar weer terug naar Rijnsburg. Door blessures ging het minder en speelde hij enkele jaren in Rijnsburgse Boys 2. Hij werd gevraagd om nog eenmaal op het hoogste niveau te gaan spelen en probeerde dat ook. Iedere Rijnsburgse Boys fan kent het verhaal; na slechts 7 wedstrijden in Rijnsburgse Boys 1 ging het niet meer. Onze beste speler van het talententeam moest gedwongen stoppen. De pijn was te heftig en de blessure had hem geveld. Zoals hij zelf zegt: Ik heb een hele mooie carrière gehad, heel veel gelachen, mooie en belangrijke doelpunten gemaakt, met de beste spelers gespeeld en vele mooie prijzen gewonnen. Natuurlijk blijft Bart aan de club verbonden en zit nu samen met Niels Hogewoning in het scoutingteam.
Bart is al heel wat jaren getrouwd met Samantha en zijn de gelukkige ouders van 2 prachtige dochters. Hun namen zijn Nikki en Denni.
Bart heeft na zijn MAVO diploma te hebben gehaald nog geprobeerd om een studie te volgen. Welke opleiding weet ik niet, maar hij heeft het ook niet afgemaakt. Hij is in de bloemen gaan werken en nu al jaren inkoper bij een export bedrijf.

onderweg naar België


14 Michael Westra
Dan de laatste van onze talenten, de jongen waardoor ik dit doe: mijn zoon MICHAEL WESTRA. Schrijf jij zelf maar mijn verhaal, je weet het beter dan ik zei hij. Dat zal dan wel zo zijn. Zijn voetbalcarrière duurde niet zo lang en daar is dus weinig over te vertellen. Na de F-jes, de D5, de D1 en toen de C1 stopte hij ermee. We hadden echt wel mooie jaren meegemaakt met toernooien in Denemarken, België en het Nike toernooi bij PSV met goede resultaten; lees de verslagen uit de eind negentiger jaren in de Rijnsburger er maar op na. Ik zag in hem een goede middenvelder en als ouder met oogkleppen op vond ik hem net zo goed als Bart, Jaap-Jan en Niels. Of hij het ook zover had geschopt in de voetbal zullen we nooit weten. In mijn dromen vloog ik iedere 2 weken naar Barcelona, maar ja het verliep anders. Na de voetbal heeft Michael nog 1 jaar getennist, dat was leuk maar niet meer.
Michael behaalde eerst zijn Havo diploma en wilde toen de Studie Logistiek en Economie volgen op de HEAO in Overveen, echter voor de kerst vond hij dit niks en stopte ermee. Toen maar gaan werken bij zijn neef voor hele dagen in de bloemen. Michael ging vanaf zijn 14e al mee naar de markt in Harderwijk en had een eigen ventwijk in Katwijk en tussen door ook nog op Flora bij enkele bloemenboeren, oftewel 3 bazen en een eigen zaak. Ondertussen overdenken welke studie hij wilde gaan doen. Het werd de opleiding Rechten op de Haagse Hogeschool, en na die afgerond te hebben door naar de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daar heeft hij zijn Master behaald. Michael is nu al ruim 6 jaar advocaat en werkzaam bij JanssenBroekhuysen Advocaten in Amsterdam, gespecialiseerd in Ondernemingsrecht, Fusies & Overnames en Corporate Litigation. Leuk detail om te vermelden is dat Michael solliciteerde naar de functie van Advocaat bij de Vereniging van Effectenbezitters (de VEB), terwijl hij zijn studie nog niet had afgerond. Hij moest toen 3 keer langskomen en werd aangenomen als jurist, om daarna tot advocaat te worden beëdigd.
Tijdens zijn werk bij de VEB kwam hij zijn vriendin tegen, onze schoondochter Lindsay. Na eerst jaren in Den Haag en Voorburg te hebben gewoond zijn ze nu in Oegstgeest neergestreken. Lekker in de buurt. Ze zijn de trotse ouders van onze kleinkinderen Noa, nu ruim 2 jaar, en sinds 28 mei van dit jaar een zoon Vinz.
Slotwoord
Zo ben ik dus aan het einde van mijn verhaal van onze jongens/talenten van toen gekomen. Een groep jonge jongens die barstten van het talent, maar niet alleen in de voetbal maar ook op maatschappelijk gebied. In de voetbal is in mijn ogen Bart het grootste talent geworden, met daarbij de vermelding dat hij 2 jaar bij ADO Den Haag heeft gespeeld in zijn jeugd. Je moet het dus niet alleen van je talenten hebben, maar ook de passie en goede mentaliteit en discipline kunnen opbrengen voor de vele tijd die het in beslag neemt om dat doel te bereiken. Natuurlijk moet je ook gezond en fit blijven en zoals enkele niet te veel pech hebben met blessures krijgen.
Hierbij een goed advies voor onze huidige talenten: Blijf trainen, trainen en nog eens trainen met passie en tomeloze inzet om je doel in de voetbal te bereiken. Heb veel geduld en blijf knokken om een plekje in Rijnsburgse Boys 1 te bemachtigen. Bij zijn vorige periode als trainer bij Rijnsburgse Boys van Henk Wisman heb ik ook wel aan hem eens gevraagd, waarom er geen echte Rijnsburger er meer in het eerste stond. Het antwoord was simpel: Als een Rijnsburgse jongen beter is dan een andere speler, staat ie gewoon in de basis.

veel ouders bij alle toernooien


Van al deze Rijnsburgse jongens zijn er dus 6 de bloemen in gegaan en de rest is in andere branches gaan werken. Ieder met zijn eigen talenten, van nettenmaker tot financieel brein en van advocaat tot zelfstandig ondernemer. Mooi om te zien hoe die jongens van toen zijn geworden tot de mannen van nu!