outhands

De eerste 350 kilometer zitten er op

Wie het jubileumboek 75 Jaar Rijnsburgse Boys er nog eens op na slaat vind daarin een interview met de toenmalige voorzitter Piet van Egmond. Zo´n 20 jaar leden liet hij in het Leidsch Dagblad optekenen dat het tijd werd voor een topklasse. Want zoals er in de eerste divisie gespeeld werd, dat was niet meer van die tijd.

Op 21 augustus is het dan zo ver. Op 175 kilometer van huis maakt Rijnsburgse Boys haar opwachting in het voetbalwalhalla van het amateurvoetbal: de topklasse. Geen Rijnsburgse supportersbus maar ondertussen staat het verkeer bij Amersfoort wel stil. We blijven wel Rijnsburgers en zolang we zelf mogen rijden doen velen van ons dat ook. Op de tribune gelukkig dus wel  een aantal vertrouwde gezichten. Waaronder genoemde Piet van Egmond. Lang leve de TomTom want zoveel bloemenrijders zullen Rijssen nou ook weer niet wekelijks aandoen.

De scheidsrechtersfluit wordt vanmiddag aangevlogen door een gier. Normaliter vliegt Harly een klasse hoger, in de Jupiler League op de Adelaarshorst in Deventer. Maar vandaag is de zee-arend te bewonderen op de Koerbelt, de valkenier komt uit Rijssen, vandaar. En de wedstrijd? Die eindigt in 2-2. Gelukkig maar voor de bediening van het scorebord. Want als de thuisclub aan de leiding komt verschijnt er 1-2 in plaats van 2-1 op het scorebord. Het scorebord is kennelijk alleen gemaakt om op te tellen want ook na de 48e minuut lukt het niet de juiste stand te presenteren. Het maximaal haalbare blijkt 2-2 te zijn, een stand die wel juist is maar pas ruim een half uur later. Ondertussen weten de lezers van onze eigen internetpagina en de twitteraars onder ons wel exact hoe de vork in de steel zit.

Als je vroeger een wedstrijd niet kon volgen las je de uitslag een paar dagen later wel in de krant. Voor het voetbal in de tegenwoordige tijd wordt veel in de kast gehaald om de thuisblijver te informeren. Voor RTV Katwijk is Marcel van der Vijver ter plaatste om de luisteraars in Rijnsburg en omgeving op de hoogte te houden van de actuele ontwikkelingen. IJsbrand van Tilburg is niet alleen als schrijvend reporter voor het webteam aanwezig. Hij is als een soort multifunctional ook inzetbaar als interviewer ter plaatse voor RTV West. Samen met Herman Nanninga, die vanuit de studio de luisteraars op de hoogte brengt en daardoor ook ’s avonds direct de beelden kan laten zien, weet TV West zowel de luisteraar als de kijker te bedienen. En uiteraard is het Leidsch Dagblad met een verslaggever op de tribune. Zijn verhaal leest u nog steeds a.s. maandag. De Topklasse is een feit, de eerste 350 kilometer zitten er  op en het eerste punt is binnen.