outhands

De beste voorspellers

Een orakelvarken zal de uitslagen van de wedstrijden op het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne gaan voorspellen. Het varken, dat de geheimen van het voetbal kent, zal elke middag om vier uur de winnaars van de wedstrijden van die dag voorspellen. Je moet er maar in geloven, zullen we zeggen. De vraag is of de echte kenners de juiste uitslagen weten te voorspellen.

Vorig jaar augustus vroeg het webteam, met de start van het tweede Topklasse seizoen in het vooruitzicht, aan spelers en technische & medische staf van Rijnsburgse Boys ook naar hun prognoses (zie dit artikel). Nu sinds afgelopen zaterdag alle beslissingen in de Topklasse bekend zijn, is het mogelijk om te kijken of er voorspellingen zijn uitgekomen.

Keeperstrainer Hans Schot bleek als enige de complete top drie (Spakenburg, Rijnsburgse Boys en Katwijk) goed te voorspellen (alhoewel volgens hem de kampioen ook de rooien uit Spakenburg hadden kunnen zijn). Bennie van Noord wist als enige de drie degradanten (ARC, Montfoort en SVZW) goed te voorspellen.
Hans Schot had ook een vooruitziende blik voor wat betreft de minst gepasseerde verdediging: Rijnsburgse Boys. Zijn voorspelling dat het aantal tegentreffers onder de 35 zou zijn werd met de 36 tegendoelpunten net niet gehaald.

Mocht over een paar weken het orakelvarken er na de eerste uitslagen al totaal naast zitten dan kunnen wellicht Hans Schot en Bennie van Noord om advies gevraagd worden!
En wat het nieuwe Topklasse seizoen betreft: in augustus zullen de voorspellingen opnieuw op de site gepubliceerd worden. Benieuwd wat beide ‘Rijnsburgse’ kenners ditmaal voorspellen…