De bal rolt weer in de Hoofdklasse A

De competitie is weer begonnen, al duurt het voor Rijnsburgse Boys nog een week voor de ploeg aantreedt tegen Capelle. De uitgestelde wedstrijd van vandaag, Kloetinge – Rijnsburgse Boys, zal op een later tijdstip gespeeld worden.

ARC heeft op de eerste speeldag van de hoofdklasse A voor de grootste verrassing gezorgd. De Alphense ploeg versloeg op eigen veld Hoek met 4-0. Ook Katwijk deed van zich spreken. De ploeg die vorig seizoen degradatie net kon ontlopen, klopte Capelle op eigen veld met 1-2. Debutant DOTO kon het niet bolwerken en verloor met 0-2 van Noordwijk.

ARC begon ijzersterk tegen de Zeeuwen die op grond van hun tweede plaats in de voorbije competitie grootse plannen hebben. Al na tien minuten profiteerde Maurice Bartels van een misser van doelman Van der Vloet: 1-0. Nog voor rust werd het 3-0 door twee goals van Jasper Ketting (ex-Rijnsburgse Boys). Daarvoor hadden Bartels en Corts (ex-IJsselmeervogels) al voor de riante voorsprong kunnen zorgen. In de tweede helft namen de Alphenaren gas terug, maar met zijn tweede treffer liet Bartels 4-0 aantekenen.

Voor Capelle, vorig seizoen dé verrassing in de hoofdklasse B, werd het een minder prettige kennismaking in de A-klasse. Veel kansen krijgen is nog altijd gaan garantie voor winst. Katwijk wist met de mindere mogelijkheden beter raad. Via Arno van der Voort en Wouter Verheij prikten de kustbewoners wel raak: 0-2. De 1-2 van Gino Jubithana kwam voor Capelle te laat.

DOTO leek snel kansloos tegen het geroutineerde Noordwijk. Al in de zesde minuut had Rocky Pitti succes. Toch kregen de Pernissers veel kansen op de gelijkmaker. Benjamin Martha had moeten scoren, zeker toen hij na rust een strafschop kreeg. Het lukte niet. Met tien man – rood van Pitti – kwam Noordwijk vlak daarna op 0-2 en gaf de winst niet meer uit handen.

Zonder publiek langs de lijnen – wel in de duinen – werkten Quick Boys en Scheveningen hun eerste wedstrijd af. Een straf voor de Katwijkers wegens het veelbesproken ‘bananen-incident’. Voor Quick Boys werd nog mistroostiger toen nota bene een ex-speler Nino Furfaro voor de 0-1 zorgde. Op slag van rust maakte Maarten Bak de 1-1. Scheveningen was in de tweede helft dichterbij de winst dan een flets spelend Quick Boys.

Excelsior M. kon FC Lisse lang bijbenen. Het werkte zelfs een 1-0 achterstand weg. In de tweede helft hadden de Lissenaren aan een korte explosie (drie goals in enkele minuten) genoeg om de 1-1 om te zetten in 4-1. Excelsior kwam in de slotfase nog terug tot 4-2.

Ter Leede had het niet makkelijk in Amsterdam waar Ajax op 1-0 kwam. Bij rust waren de Ajacieden al bijgehaald. Halverwege de tweede helft kwamen de Sassenheimers aan de winnende treffer.