Bram van Egmond

Danny van der Vijver tekent bij op Middelmors

“Heerlijk om weer in het veld te staan!”

Tijdens het trainingskamp in Torremolinos hebben Danny van der Vijver en de technische staf van Rijnsburgse Boys met elkaar gesproken over het volgende seizoen. Beide partijen zijn overeengekomen om het verblijf van Danny bij de Uien (weer) met een jaar te verlengen. Dat wordt voor de 31-jarige aanvaller zijn 14e seizoen in de A-selectie. Bestuur en technische staf zijn verheugd dat deze ras-Rijnsburger ook volgend seizoen actief is op Middelmors.
Blessureleed
Dit seizoen stond tot nu toe in het teken van herstel. Eind vorig seizoen liep Danny een zware enkelblessure op, die uiteindelijk alleen met een operatie kon worden verholpen. Na de operatie in oktober volgden nog een aantal maanden van herstel, maar de laatste weken kwam een terugkeer van Danny op het veld steeds dichterbij. Tijdens het trainingskamp maakte Danny zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen Katwijk en gaf prompt een gave assist op Raily Ignacio, die met een mooie treffer werd afgerond.

Danny van der Vijver

Danny zegt zelf over de verlenging: “Ik wil eerst fit worden en weer wedstrijden spelen, daar ligt nu de prioriteit. Ik ben blij dat ik er weer een jaar aan kan plakken. Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij Rijnsburg. Maar ik heb negen maanden niet kunnen voetballen en dit seizoen is nog maar kort. We bekijken steeds per jaar of we weer met elkaar doorgaan, maar nu gaat het weer prima. Het is thuis wat drukker geworden met ons tweede kindje, maar dat draait inmiddels allemaal weer lekker door”.
Goed hersteld
“Als je weer kan doen wat je leuk vindt, weet je wat je gemist hebt als je weer mag”, zegt Danny op z’n Cruijff’s. “Ik heb me zitten verbijten aan de kant. Zeker als je ziet dat het in het team niet allemaal lekker loopt. Ik denk dat ik het type speler ben, dat gemist wordt. Ik probeer vanuit het middenveld zoveel mogelijk voor de goal te komen en ik doe ook in de omschakeling m’n werk. Zowel bij balverlies als bij het veroveren van de bal. Ik heb daar ook het loopvermogen voor en dat is nog steeds intact. Maak je daar geen zorgen over.”
Danny vervolgt: “De blessure is goed hersteld, ik heb geen terugslag gehad. Volgens de arts is het nu in orde, ik ben al een tijd  niet meer in het ziekenhuis geweest. Paul Smelt heeft me goed begeleid bij het herstel en heeft me rustig gebracht.”
Danny heeft in zijn tijd aan de kant goed naar het team kunnen kijken. We vroegen wat hem is opgevallen. “We hebben een selectie met veel goede voetballers, maar als we ons niet voor de volle 100% geven, is het toch maar een matig ploegje. Het spel is veel te wisselvallig, we moeten veel sneller en met elkaar aan de omschakeling werken en meer tweede ballen pakken. En het scorend vermogen is te beperkt geweest. De gewonnen wedstrijden zijn allemaal ontstaan toen iedereen er vol voor ging. Dat moeten we veel meer doen”.
Voor het resterende deel van het seizoen is het volgens Danny niet al te moeilijk. “We hebben eigenlijk niets meer te verliezen, dus we kunnen vrij voetballen en zoveel mogelijk punten  pakken. Dan zien we wel waar we uitkomen. Vorig seizoen ging het na de winterstop ook goed draaien. We kunnen het wel, dat is gebleken. Aankomende zaterdag ga ik tegen HFC in ieder geval een helft meedoen en hoe het daarna gaat, zie ik verder wel. We hebben net een geslaagd trainingskamp achter de rug. Er was een prima sfeer, we hebben veel gelachen en goed getraind. Nu gaan we weer vol aan de bak en ik vind het heerlijk om weer in het veld te staan!”
We wensen Danny met zijn voetbalvrienden veel succes de rest van dit seizoen en natuurlijk in het nieuwe seizoen daarna.