Bram van Egmond

Dani van der Moot verlengt contract bij Rijnsburg

Aanvaller Dani van der Moot heeft zijn verbintenis bij Rijnsburgse Boys met een jaar verlengd tot medio 2021, met een optie op nog een extra seizoen. Donderdag heeft de spits zijn handtekening gezet onder het vernieuwde contract.
Omdat diverse amateurclubs de afgelopen weken interesse hadden getoond in Dani van der Moot, kwamen de onderhandelingen over verlenging van zijn contract in een stroomversnelling.

Snel zakendoen
“Rijnsburg reageerde meteen en deed mij een goed voorstel,” reageert Dani van der Moot. “Daarna waren we er snel uit. Ik zit goed op mijn plek bij Rijnsburg en dat is me veel waard. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest. Daarom ben ik blij met de contractverlenging.”
Goed niveau
Ook het niveau van de tweede divisie bevalt de aanvaller. “Er spelen veel jongens met een profverleden in de tweede divisie. Dat zegt wel iets. De tweede divisie is verder ook aantrekkelijk vanwege de beleving. In een derby tegen bijvoorbeeld Quick Boys is er meer beleving dan in menige wedstrijd in de eerste divisie.”
Betaalde voetbal
Hoewel Van der Moot een clausule in zijn contract heeft dat hij mag weg wanneer zich een profclub meldt, richt hij zich volledig op Rijnsburgse Boys. “Ik ga me niet geforceerd bewijzen, maar gewoon zo goed mogelijk spelen. Als spits probeer je altijd om 20 tot 25 goals te maken. Als er dan belangstelling komt van een betaalde club, is dat mooi meegenomen.”
Prestaties dit jaar
De 22-jarige aanvaller stapte eind augustus over naar Rijnsburg. Sindsdien startte hij vijf keer in de basis. Vijf keer scoorde hij ook, onder andere drie keer in de uitwedstrijd tegen Scheveningen.
Van januari tot en met mei dit jaar kwam hij uit voor Jong FC Volendam. Met die club werd hij kampioen van de derde divisie zondag. Ook daar scoorde hij gemakkelijk: 21 goals.
Eerdere clubs
Vóór Jong Volendam speelde Van der Moot in de jeugd van AZ, gevolgd door vijf jaar PSV (jeugd en Jong PSV) met tussendoor een jaartje Jong FC Utrecht, waar hij op huurbasis voetbalde. In totaal speelde Dani zo’n vijftig wedstrijden in de eerste divisie.
In de zomer van 2018 kreeg Dani geen contract bij PSV, waarna de aanvaller een half jaar zonder club zat, totdat hij in januari op amateurbasis kon aansluiten bij Jong Volendam.