Bram van Egmond

Dani van der Moot en Delano Asante tekenen bij

Van Dani van der Moot en Delano Asante zijn de opties in hun contract gelicht. Dit betekent dat beide aanvallers ook na dit seizoen, tot medio 2022, op sportpark Middelmors actief zijn. 

Dani van der Moot (23) sloot in augustus 2019 aan bij Rijnsburgse Boys, nadat diens contract bij (toen) derdedivisionist Jong FC Volendam niet werd verlengd. Dit ondanks een mooie cv met 21 goals in een half seizoen. Bij Rijnsburg ging hij door met scoren. Vorig jaar maakte hij in het niet afgemaakte seizoen vijftien goals, deze jaargang staat hij na vijf competitieduels op vijf doelpunten, waarmee hij een-op-een loopt.
“Dat ik bijteken, is dus een simpel rekensommetje,” reageert Dani. “Ik heb het naar mijn zin. Het gaat hartstikke goed en we hebben een leuke ploeg waarmee veel kan. Daar komt bij dat we aanvallend spelen. Daar hebben we ook de spelers voor. Het spel dat we spelen, past bovendien goed bij mijn manier van voetballen, dus het pleit was snel beslecht toen we om de tafel gingen.”
Delano Asante
Ook Delano Asante knoopt er na dit seizoen een extra jaar aan vast. Over die beslissing hoefde de 20-jarige speler niet lang na te denken. Tussen het eerste gesprek en het zetten van de handtekening zat slechts enkele dagen.

De vleugelspits kwam deze zomer over van de Haagse derdedivisieclub Quick, waar de talentvolle voetballer al op jonge leeftijd het eerste elftal haalde. Dit werd bekroond met de overstap naar Rijnsburg in de tweede divisie, een niveau hoger. In de vijf tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden viel Delano drie keer in. 
“Door corona heb ik nog niet zoveel kunnen laten zien,” meldt Delano over de verlenging van zijn contract. “Ik heb het naar mijn zin en we hebben een leuke selectie. Iedereen gaat goed met elkaar om. Ik wil alles eruit halen wat erin zit en ik heb het gevoel dat dit ook gaat lukken. Het was dus helemaal geen moeilijke beslissing om bij te tekenen. Nu maar hopen dat we weer snel mogen voetballen, want deze situatie is ontzettend vervelend.”