Henk Hogewoning

Dani van der Moot blijft tot medio 2024 bij Rijnsburg

Nog voordat de nieuwe competitie is begonnen, is de eerste contractverlenging al een feit. Aanvaller Dani van der Moot (24) verlengde afgelopen weekend zijn contract bij Rijnsburgse Boys tot medio 2023 met een optie op nog een seizoen.

Dat Rijnsburgse Boys en Dani van der Moot al zo snel tot overeenstemming kwamen, heeft alles te maken met de belangstelling die ADO Den Haag deze zomer had voor de aanvaller. “Toen duidelijk werd dat dit niets werd, wilde Rijnsburg graag met me om de tafel”, zegt Dani.

Dani: “Ik zit op mijn plek bij Rijnsburg, we hebben een goede groep en het voelt goed, dus we waren snel rond, ook omdat de deur naar een eventuele profclub open blijft staan vanwege een optie in mijn contract. En ik heb de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen op trainersgebied het komende jaar. In dat verband ben ik met PSV in gesprek over een rol in de jeugdopleiding, een combinatie van assistent-jeugdtrainer en een opleiding voor jeugdtrainer, ook om na te gaan of dit iets voor mij is in de toekomst.”

Derde seizoen op Middelmors
Dani van der Moot begint komende zaterdag aan zijn derde seizoen op sportpark Middelmors, waar hij medio 2019 zijn opwachting maakte. In zijn eerste, niet afgemaakte seizoen (vanwege corona) scoorde hij vijftien goals. In seizoen 2020-2021, waarin Rijnsburg slechts vijf wedstrijden speelde, maakte Dani vijf competitietreffers.

“Ik heb in de afgelopen twee seizoenen helaas slechts 25 officiële wedstrijden gespeeld door corona. Dat was niet de planning”, kijkt Dani terug. “Hopelijk kunnen we het nieuwe seizoen wel fatsoenlijk afmaken. Hoe het komend jaar gaat lopen, weet ik niet. Veel clubs hebben zich versterkt, al moet je altijd maar afwachten hoe dat uitpakt. Wij hebben de afgelopen twee jaar bewezen dat we goed kunnen meedoen in de competitie. Als alles op zijn plek valt, kan het een mooi seizoen worden, maar of dat lukt, kun je nu nog niet zeggen.”

Vorige clubs
Dani van der Moot speelde voordat hij bij Rijnsburgse Boys een contract tekende, een half seizoen bij Jong FC Volendam in de derde divisie. Mede dankzij Dani’s doelpuntenproductie (21 goals in een half seizoen) promoveerde hij dat jaar met Volendam naar de tweede divisie. In de jeugd kwam de talentvolle aanvaller, die in Zaandam woont, uit voor FC Utrecht, PSV, AZ en FC Volendam.