Maryléne Hogewoning

Dani van der Moot blijft nog een jaar verbonden aan Rijnsburgse Boys

Dani van der Moot is de vijfde speler van Rijnsburgse Boys die zijn contract, dat komende zomer afloopt, verlengt. De 26-jarige centrumspits zet zijn handtekening onder een contract van een jaar. Dit betekent dat hij tot zeker medio 2025 verbonden blijft aan Rijnsburgse Boys.

Van der Moot is op dit moment bezig aan zijn vijfde seizoen bij Rijnsburgse Boys. In 2019 kwam Dani over van Jong FC Volendam en inmiddels heeft hij al 100 wedstrijden in het geel-zwart gespeeld. Sinds zijn komst bij Rijnsburg is Van der Moot niet weg te denken uit het basiselftal. Tot dit seizoen. In de uitwedstrijd tegen FC Lisse (begin december) moest de centrumspits voor het eerst op de bank plaatsnemen omdat scoren niet lukt dit seizoen.

Dani: “Ik heb een fantastische tijd bij de club. Ik heb tot voor kort iedere wedstrijd in de basis mogen staan en inmiddels 47 goals achter mijn naam mogen schrijven. Dat ik nu, in mijn vijfde seizoen, een mindere periode heb, betekent niet dat ik gelijk de handdoek in de ring wil gooien. Ik ben nog niet klaar met Rijnsburgse Boys en daarom wil ik graag nog langer bij deze mooie club blijven.”

Overwegingen
“Maar tot zo’n beslissing kom je niet zomaar”, legt Dani verder uit. “In een gesprek ongeveer drie weken geleden werd al vrij snel duidelijk dat de club graag met mij doorwilde. Maar ik wilde mezelf wat tijd gunnen om goed over deze beslissing na te denken. Natuurlijk weegt daarin de situatie waar ik nu in verkeer mee. Maar een andere factor is bijvoorbeeld dat het spel, in tactisch opzicht, de laatste twee seizoen iets is veranderd. Mijn rol als spits is daardoor ook anders, wat het voor mij voetballend gezien iets minder leuk maakt.”

“Ondanks dat besloot ik toch dat ik moet blijven. Ik ben van mening dat de huidige situatie een momentopname is. Dan is het zonde als je een beslissing neemt die betrekking heeft op basis van iets wat nu minder leuk is. Daarnaast is het gras niet altijd groener ergens anders. Rijnsburgse Boys is een mooie club en ik heb het hier goed en leuk, ook nu het wat minder gaat.”

Doel
Het doel van Dani persoonlijk is duidelijk: terug in de basis en scoren. “Als er iemand geprikkeld is, dan ben ik het wel. Dat ik er nu naast ben gezet, snap ik volkomen want ik speel beneden mijn niveau. Dat neemt niet weg dat ik de komende seizoenshelft alles eruit wil halen wat erin zit. Dat geldt ook voor het team. We moeten weer gaan bouwen zodat we als ploeg, maar ook ik persoonlijk, weer teruggaan naar de resultaten van de afgelopen vier jaar. Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in dat het goedkomt.”

Naast Dani van der Moot hebben tot nu toe Daan Walraven, Wesley Zonneveld, Guus Zuidema en Dennis van der Plas hun contract verlengd. Nino Klaver heeft een doorlopend contract tot medio 2025.