Henk Hogewoning

Daan Walraven (Ter Leede) vervolgt loopbaan in Rijnsburg

Rijnsburgse Boys heeft voor komend seizoen Daan Walraven vastgelegd. De 22-jarige Amsterdammer is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Ter Leede in de derde divisie, waar hij als centrale verdediger speelt. Hij tekende een contract voor één seizoen.

Daan Walraven kende Rijnsburgse Boys alleen van de zomerse oefenwedstrijden van Ter Leede tegen Rijnsburg toen hij werd benaderd door bestuurslid voetbaltechnische zaken Gerrit Paauw met de vraag of hij om de tafel wilde. “Het voelde meteen goed”, vertelt Daan Walraven. “Uit het gesprek met trainer Henk Wisman en Gerrit Paauw sprak vertrouwen. Verder wist ik al dat Rijnsburg een mooie club is met een mooi complex. Alles is er goed geregeld en de ploeg draait goed mee in de competitie.”

Verwachtingen

“Van de huidige selectie ken ik alleen doelman Michael Bekkers, met wie ik één jaar heb samengespeeld bij Ter Leede. Ik hoop me zo snel mogelijk aan te passen aan het niveau in de tweede divisie, wat één niveau hoger is dan waar ik nu speel”, spreekt de nieuwe speler zijn verwachtingen uit. “Mijn doel is om belangrijk te zijn voor Rijnsburgse Boys en bij te dragen aan nieuwe successen.”

Voorgeschiedenis

Daan Walraven stapte in de zomer van 2020 over naar Ter Leede, waar hij direct een basisplaats veroverde als centrale verdediger. Hij kreeg zijn opleiding bij WV-HEDW in Amsterdam, waar hij op zijn vijfde jaar startte met voetballen. Bij de Amsterdamse club stroomde hij vanuit de jeugd door naar het eerste elftal in de eerste klas, waar hij voornamelijk centraal in de verdediging speelde en soms als rechtsback.

Daan Walraven woont in Amsterdam en zit in het derde jaar van zijn studie sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam.