Maryléne Hogewoning

Daan Walraven is eerste speler met contractverlenging

De 24-jarige verdediger Daan Walraven is de eerste speler van Rijnsburgse Boys die zijn handtekening heeft gezet onder een hernieuwd contract. Zijn verbintenis liep komende zomer af en is nu verlengd met twee jaar, tot medio 2026.

Daan Walraven debuteerde vorig seizoen bij Rijnsburgse Boys nadat hij was overgekomen van Ter Leede. Een jaar geleden was hij ook een van de eersten die zijn handtekening onder een contractverlenging zette.

“Ik heb het enorm naar mijn zin bij Rijnsburgse Boys”, reageert Daan. “We hebben een gezellige groep en alles is goed geregeld. Eigenlijk alles wat ik leuk vind aan voetbal, vind ik bij Rijnsburgse Boys. Het verlengen van mijn contract was dan ook snel geregeld. Gerrit Paauw benaderde mij voor een gesprek omdat mijn contract afliep. Daarin hoorde ik dat de club graag met mij door wilde gaan. Het werd dus vrij snel duidelijk dat ik nog een tijdje bij Rijnsburgse Boys blijf.”

Winnaar Multisport-bokaal
Vorig seizoen heeft Daan Walraven bijna alle wedstrijden de volle negentig minuten gespeeld. Ook was hij winnaar van de Multisport-bokaal, de prijs voor de speler die over het gehele seizoen het beste heeft gepresteerd. Ook dit seizoen heeft Daan tot nu toe alle zeven wedstrijden volledig gespeeld.

Daan: “Dat het nu wat minder gaat met het elftal heeft geen invloed gehad op mijn beslissing. Je hebt altijd goede en slechte tijden bij een club, vorig seizoen hadden we ook maar zeven punten uit de eerste zeven wedstrijden. Aan de kwaliteiten ligt het niet en de sfeer in de groep is nog steeds goed, we zullen dus vanzelf onze wedstrijden weer gaan winnen.”

Doelstellingen
“Ik wil de komende twee seizoenen natuurlijk basisspeler blijven. Qua team zou ik het weer leuk vinden als we met de top mee gaan doen, net zoals vorig seizoen. Dat was echt kicken. Spectaculaire wedstrijden spelen met een grote supportersgroep achter ons: dat wil ik graag. Ik ga natuurlijk mijn best doen om daar de komende twee seizoenen weer voor te zorgen.”