outhands

D2 staat ondanks de kou niet stil

Zaterdag 19 januari is de D2 op bezoek geweest bij FMT Fysiotherapie in Leiden om daar een training in Core Stability (wat staat voor rompstabiliteit) te krijgen van Peter van Duijn. Op deze manier heeft de D2 zich sportief beziggehouden nu er nog niet getraind en gespeeld kan worden. 

Met 12 jongens (Stijn was helaas verhinderd) ging de D2-begeleiding naar Leiden om daar om 10.30 uur te beginnen aan een bijna 2 uur durende training. D
De jongens hebben eerst uitleg gekregen wat Core Stability nu precies inhoud (is niets meer of minder dan het sterker maken van je romp) en wat je er mee kan doen. Als je deze oefeningen echt goed onder de knie hebt, kan dit heel veel voordelen voor je opleveren in/tijdens een wedstrijd. 
Voorafgaand aan de training moesten de jongens eerst de spieren opwarmen door 12 minuten te fietsen of te crosstrainen. 

Daarna werd er getraind op een matje op de grond en werden er oefeningen gedaan waarbij Peter uitleg gaf voor welke spieren deze nu het meeste effect hebben. 
Iedere oefening werd 3 x 10 seconden gedaan en dat valt toch nog tegen als je de oefening niet gewend bent (zullen ongetwijfeld een aantal jongens de volgende dag wat spierpijn hebben gehad). Naar volle tevredenheid pakten de jongens de oefeningen snel op.
Na de grondoefeningen werd er een trainingsonderdeel met de trainingsladder gegeven door Kjeld en Maurice, terwijl de sportzaal weer klaargemaakt werd voor een circuit van 14 onderdelen waaronder een balanceeroefening, biceps-training en een roei-oefening.

Na afloop konden de jongens nog even met elkaar nagenieten onder het genot van een drankje en wat lekkers.
Al met al een hele geslaagde en leerzame ochtend. Wij willen langs deze weg dan ook Peter van Duijn bedanken voor het beschikbaar stellen van zijn praktijk (FMT Fysiotherapie in Leiden) en de training die hij aan de jongens heeft gegeven.

D2 fmt 1D2 fmt 2D2 fmt 3d2 fmt 4d2 fmt 5