Normen & Waarden Commissie

Controle fietsverlichting

Maandagavond 11 december hebben wij, als Normen & Waarden Commissie van Rijnsburgse Boys, een fietsverlichtingscontrole gedaan op de club Dit op initiatief van de VVN Katwijk. Met het regenachtige weer ben je nog slechter zichtbaar zonder goede fietsverlichting!

Het overgrote deel had gelukkig allemaal de fietsverlichting op orde. Een aantal niet, maar die beloofden hun verlichting in orde te maken. Als beloning kreeg iedereen een mooie reflecterende sleutelhanger. Er is niet alleen jeugd gecontroleerd, maar ook volwassenen werden gecontroleerd; de jeugd had hun verlichting beter op orde. 

Aan diegenen die zonder verlichting reden, hebben we uitgelegd dat een boete voor 12 tot 16-jarigen € 30 is en daarboven € 60, waar nog administratiekosten bovenop komen. Als 1 van de lichtjes het niet doet is de boete net zo hoog overigens. Daarnaast is het gewoon gevaarlijk omdat de bestuurders van auto’s, fatbikes, elektrische fietsen en scooters onverlichte fietsers niet of nauwelijks zien met de snelheid waar zij mee rijden. Zeker niet als je ook nog donker gekleed bent en het regenachtig weer is, dan ben je niet (goed) zichtbaar.

Al met al weer een geslaagde controle. In het nieuwe jaar doen we nog een fietsverlichtingscontrole.

Dus ouders let op dat de fietsverlichting van jullie kinderen op orde is, als zij in het donker de deur nog uit gaan. En van uzelf ook uiteraard!