Henk Hogewoning

Contractverlenging voor Bert Koomen


Bert Koomen, bezig aan zijn vierde seizoen bij Rijnsburgse Boys, speelt ook de komende seizoenen in het geel-zwart. Deze week tekende de 25-jarige rechtsback een nieuw contract dat hem tot medio 2024 bindt aan Rijnsburg met een optie voor nog een jaar.

Bert Koomen hoefde niet lang na te denken toen hij een kleine week geleden om de tafel ging om over verlenging van zijn contract te praten. “Rijnsburg is een fijne club, zowel qua sfeer als faciliteiten”, legt Bert uit. “We hebben een leuke groep en we voetballen op hoog niveau. Die combinatie vind je nergens anders. Het was binnen een week geregeld.”

Buikspierblessure
Het huidige seizoen is niet het meest gelukkige tot nu toe. In mei vorig seizoen liep Bert Koomen in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys een gescheurde buikspier op. Omdat pas aan het begin van dit seizoen de juiste diagnose werd gesteld, begon hij pas in juli met behandelingen, die tot enkele weken geleden duurden. Vier- tot vijfmaal per week liep Bert bij de fysiotherapeut om in stapjes aan zijn herstel te werken.

“Ik ben nu weer fit, maar speel niet doordat ik in de voorbereiding veel wedstrijden heb gemist”, zegt Bert over zijn huidige situatie. “Ik moet mijn kans afwachten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat die gaat komen. Op welke positie dat is, maakt me niet uit. Ik fixeer me sinds de jeugd vooral op de positie van rechtsback, maar dit seizoen heb ik al een keer rechtsbuiten gestaan. Ik speel waar de trainer me nodig heeft.”

Vorige clubs
Medio 2019 kwam Bert Koomen over van FC Lisse, waar hij twee seizoenen speelde. Het grootste deel van zijn jeugd (elf seizoenen) speelde hij bij Feyenoord. Bert begon zijn voetballoopbaan bij Ter Leede.