Bram van Egmond

Contract Max Hudepohl met een jaar verlengd

Aanvaller Max Hudepohl begint komende zomer aan zijn zesde seizoen bij Rijnsburgse Boys. Op zaterdag 19 december zette de 24-jarige vleugelspits zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract, waarmee hij zich tot medio 2022 aan Rijnsburg verbindt.

Club en speler willen graag met elkaar door en dus was bijtekenen snel geregeld. Max: “Na één gesprek waren we eruit. Alles is hier perfect geregeld, of het nu gaat om de organisatie rondom het elftal of de supporters aan de kant. De club is tevreden over wat ik tot nu toe heb laten zien en ik wil ook graag deel blijven uitmaken van het team van de toekomst. Vorig jaar lagen we goed op koers in de strijd met de topploegen en ook dit seizoen doen we bovenin mee. Daardoor voelt het voor mij alsof onze missie nog niet is voltooid.”
Laten zien
De club wilde een optie voor een extra jaar in het contract opnemen, dus tot medio 2023, maar daar wacht Max liever mee. “Ik heb namelijk nog maar weinig van mijzelf kunnen laten zien aan trainer Henk Wisman.”
“Eerst stond ik vanwege een knieblessure lang aan de kant, van januari 2019 tot januari 2020,” geeft Max als reden. “En nu staan we ook alweer bijna een jaar stil door het coronavirus. Laat ik eerst maar eens een volledig jaar laten zien wat ik kan, daarna kijken we verder. Bijtekenen kan altijd nog en dat wil ik ook graag, want ik zie mezelf zeker langere tijd bij Rijnsburg spelen.”
Quick en Graaf Willem II VAC
Max Hudepohl kwam in de zomer van 2016 over van het Haagse Quick, waar hij zeven seizoenen speelde, waarvan het laatste jaar in de hoofdmacht. Max begon zijn voetballoopbaan bij Graaf Willem II VAC, waar hij eveneens zeven jaar voetbalde. Max, afsluitend: “Bij Rijnsburg begin ik komende zomer aan mijn zesde seizoen. Dat moeten er ook minimaal zeven worden.”