outhands

Constructieve bijeenkomst technisch jeugdkader

Afgelopen vrijdagavond 10 oktober kwamen alle jeugdselectietrainers, coördinatoren en de technische commissie bijeen om onderling de strijd aan te binden. Zij werden verdeeld in 4 teams, die elkaar allemaal bestreden in wedstrijden van 15 minuten. Dit viel voor sommigen niet mee, maar dat vergoede het (leed)vermaak des te meer. Uiteindelijk gingen de Samba Boys, bestaande uit de mannen van de technische commissie en onder de bezielende leiding van Hugo Slootweg, met de winst aan de haal. FC Bal op het Dak, met de trainers en coördinatoren van de oudste jeugdelftallen, deed vanzelfsprekend haar naam eer aan en eindigde op de laatste plaats.

Na de wedstrijden volgde nog een serie penaltyschieten op de keepers Henk Postma en Marcel van Delft. Die hadden toch de nodige keren het nakijken!

Na een verkwikkende douche volgde een korte meeting, waar de nodige punten besproken werden ten aanzien van de trainingen en de opzet van verschillende oefenvormen (laat daarbij de spelers zoveel mogelijk met de bal bezig zijn en zo min mogelijk in een rijtje op hun beurt wachten), oefenwedstrijden, de cursus pupillentrainer en het niveau van spelers individueel (iedereen op het juiste niveau?) als in teamverband. Ook werd stil gestaan bij de verdere uitbouw van het technische jeugdplan al dan niet daarbij ondersteund door de KNVB. Als toetje vertelde Gerard Stroes, dit seizoen begonnen als technisch jeugdcoördinator, over zijn bevindingen tot nu toe. Zijn boodschap kwam goed aan bij alle heren en we zullen met elkaar en in nauwe samenwerking met Gerard de handschoen oppakken om de jeugdafdeling van Rijnsburgse Boys naar een hoger plan te tillen.

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel in de kantine. Al met al een geslaagde avond waarbij we met zijn allen kunnen terugkijken op een leuke en actieve, informatieve & constructieve bijeenkomst ten behoeve van de samenwerking bij de jeugd van onze club.