Henk Hogewoning

Conditie- en hersteltrainer Ronald Breinburg stopt noodgedwongen

Na drie seizoenen stopt Ronald Breinburg als conditietrainer, hersteltrainer en data-analist bij Rijnsburgse Boys. Een drukke baan bij een zonnepanelenbedrijf in combinatie met een rugoperatie met een lange revalidatieperiode, hebben tot deze beslissing geleid.

“Ik vind het jammer dat ik moet stoppen, maar mijn gezondheid staat voorop”, zegt Ronald Breinburg over zijn beslissing om te stoppen. “Misschien dat ik in de toekomst nog wel weer een soortgelijke functie ga vervullen, maar voorlopig stop ik met mijn werkzaamheden als hersteltrainer. Maar hoe dan ook blijft Rijnsburgse Boys mijn cluppie. Ik voel me verbonden met de club en zal volgend seizoen zeker nog wel wedstrijden komen bekijken als ik tijd heb.”

‘Mooie en leerzame tijd’
“Ik heb een mooie tijd gehad en met veel plezier bij Rijnsburg gewerkt”, vervolgt Ronald. “En ik heb veel geleerd. Een functie in de staf is anders dan spelen. Je bent meer leidinggevend bezig en begeleidt spelers die terugkomen van een blessure. Het heeft me veel voldoening gegeven dat ik Jordy Strooker heb zien terugkeren na een lange afwezigheid. Ook Mark Mieras, eveneens kampend met een kruisbandblessure, komt er weer aan. Zoiets geeft veel voldoening. Zoals ik ook kan genieten van jonge jongens als Delano Asante en Daan Walraven die zich in de basis hebben geknokt.”

Vorige clubs
Ronald Breinburg is twee periodes bij Rijnsburgse Boys actief geweest. Van medio 2010 tot medio 2015 was hij centrale verdediger op Middelmors. Nadat Ronald medio 2020 zijn spelersloopbaan had afgesloten bij EDO-zaterdag in de tweede klas, trad hij toe tot de staf van trainer Henk Wisman, onder wie hij ook trainde in zijn periode als profspeler bij FC Volendam.

Andere clubs waarvoor Ronald als speler uitkwam, waren onder andere FC Lisse en de betaaldvoetbalclubs FC Emmen en FC Zwolle.