outhands

Column Willem Zwaan

 De geschiedenis herhaalt zich
Na een paar vrije wedstrijddagen moesten wij ook weer eens voetballen, gelukkig vroeg, en daarna gauw naar het eerste om te zien of de kampioenskansen verzilverd zouden worden.
Aangekomen op de Middelmors leek het wel of we terug stapten in de tijd, de drooglegging (alcohol) in de dertiger jaren en de bezetting van ‘40-‘45 waren weer nieuw leven ingeblazen, er stond zelfs een Duitser bij de fietsenstalling (er stonden er genoeg).
Is dit nou allemaal nodig voor alleen een paar raddraaiers, waarschijnlijk niet als je eens goed een mens gaat bekijken is het allemaal heel simpel je moet de juiste snaren bespelen dan heb je al die veiligheidsmaatregelen niet nodig.
Een mens bestaat uit 206 botten, 30 kilo spierweefsel, 100.000 km bloedvaten, 2m2 huid, 2 ogen en 100 miljard hersencellen en 1 geslachtsdeel (daar loopt een man het meest achteraan) daar moet je toch wat mee kunnen.
Dat laatste is nu het meest besproken lichaamsdeel waar een man, met al die miljarden hersencellen het meest trots op is en ook het meest wordt genoemd als er iets fout gaat kijk maar hoeveel mensen roepen ‘hij is een hondelul’.
Volgens mij moet je gaan werken met schaarsgeklede rondborstige gezelschapsdames en cheerleaders op en rond de velden die delen allemaal voor de wedstrijd aan iedereen een gratis drankje uit met hierin gemixt een Viagra pil, maar dan een hele sterke, iedereen weet inmiddels wat de werking is.
Je krijgt er een enorme grote penis van dus al het bloed stroomt die kant op dat houdt iemand echt wel op zijn plaats, om met zo’n stok te moeten rondlopen doe je niet gauw en ook al niet over een hek springen, ook pissen ze niet meer over de rand van de urinoirs en het schijnt drie uur te werken.
Dan moet je ook nog zorgen dat je eigen aanhang nog even een cursusje ABN (algemeen beschaafd nederlands ) krijgt want achter het doel hoor ik allemaal vreemde teksten roepen, ook moet de voorzitter zich scharen tussen de supporters want als er met voorwerpen moet worden gegooid kan je beter de voorzitter het veld opsmijten dan andere voorwerpen, dit zal wel als ludiek worden ervaren en worden geaccepteerd door de scheidsrechter.
Bij de laatste wedstrijd gaat het 1e en het 13e echt wel lukken om kampioen te worden want zoals altijd de geschiedenis herhaalt zich.