outhands

Column Willem Zwaan

 Modelvereniging
Na het lezen van de laatste “de Treffer” viel mij iets op, we zijn op weg naar een modelvereniging wat op zich natuurlijk een goed streven is maar voetbal is en blijft nog steeds een spelletje waar kerels (tegenwoordig ook vrouwen) zich kunnen laten gaan in woorden en daden. Na de geleverde prestaties, verbaal en fysiek, is het afkoelen, zittend in de fantastische kleedkamer op de hufterproof aan de muur gemonteerde houten zitbanken, in de derde helft met een alcoholische versnapering de welverdiende beloning voor je geleverde prestaties.
Maar hierin komt verandering zoals iedereen heeft kunnen lezen in de “Rode Draad” maakt Peter R. de Wolde melding dat de kleedkamers worden gecontroleerd en alle consumpties worden genoteerd bij binnenkomst, er schijnt af en toe een zootje worden achtergelaten te worden, als je volwassen bent ken je jouw verantwoordelijkheden, de meeste zijn getrouwd en moeten thuis ook de rommel opruimen en stofzuigen (dit verzwijgen de meeste kerels) dus doe de vereniging dit ook niet aan kunnen wij ons biertje blijven drinken.

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat er een portier bij de ingang komt te staan, net zoals bij het naastgelegen sponsorhome, en er komen poortjes met detectie bij de ingang en camerabewaking in de kleedkamers en gangen, dit wordt bekostigd uit de opbrengsten van de ingehouden borgsommen voor de sleutels en passende straffen zoals je niet kunt lezen in dezelfde “Rode Draad”.
Ook schijnt het bestuur gewaarschuwd te zijn dat de site “misdaadkaart.nl” voor Leiden en omgeving bestaat, en willen niet met kleur geel: dronkenschap met de locatie Middelmors op deze kaart voorkomen.
Nu weet ik ook wel dat de Nederlandse jeugd de grootste zuiplappen van Europa zijn, maar we gaan nu wel een beetje doorschieten als je de kranten openslaat lees je altijd iets over alcoholmisbruik.
Op de laatste pagina in “de Treffer” wordt het nog gekker, “er staan hele slimme juffrouwen en mevrouwen achter de bar” die weten precies wie je bent, ze kennen bijna alle jeugd, dit is een goed teken maar laten ze ook wanneer iemand die volwassen is en “zijn zakken” volheeft een NEE verkopen, ik heb het nog nooit meegemaakt.

Maar de moraal van het verhaal is dat ik de voorzitter er van verdenk dat hij gezwicht is voor alle schriftelijke verzoeken en mails die hij van bijna alle spelersvrouwen krijgt, die thuis zitten te wachten op hun echtgenoot, om de “derde helft” af te schaffen. Zijn die vrouwen van het probleem af een snurkende echtgenoot op de bank te hebben op zaterdagavond.