outhands

Column Tim Orlowski

Spannende tijden breken aan

 Zoals iedereen twee weken geleden heeft kunnen lezen heb ik voor mezelf de knoop door gehakt om volgend seizoen Rijnsburgse Boys na 7 seizoenen te verlaten. Verschillende redenen liggen hieraan ten grondslag, waar ik in mijn laatste column in juni nog kort op terug zal komen. Maar in ieder geval ben ik ontzettend blij met de overstap naar Ajax, waar ik erg naar uitkijk om daar volgend seizoen aan de slag te gaan.

Spannende tijden breken aan in de strijd om het kampioenschap in de Topklasse zaterdag. Met nog 4 wedstrijden te gaan zal de schaal naar Rijnsburg, Bunschoten-Spakenburg of Veenendaal gaan. Martijn Gootjes heeft in zijn column de uitwedstrijd tegen Spakenburg al besproken. De afgelopen weken hebben we de nare nasmaak die we hebben overgehouden aan deze wedstrijd aardig weggespoeld.

In de thuiswedstrijd tegen Barendrecht hebben we ons niet direct kunnen revancheren door drie punten te pakken, maar omdat Spakenburg niet bij SVZW wist te winnen, liepen we zelfs nog 1 punt op ze in. De twee weken daarna hebben we weer aardig de draad op weten te pakken. Dit ging niet altijd gepaard met mooi en goed voetbal, maar in deze fase telt eigenlijk maar één ding en dat zijn 3 punten. Met name Jeffrey Winter heeft het net aardig weten te vinden de laatste twee wedstrijden. In de gewonnen wedstrijden tegen Harkemase Boys (1-4) en FC Lisse (3-0) wist hij respectievelijk drie en twee keer te scoren en daarmee zijn seizoenstotaal op voorlopig 14 doelpunten te zetten.

Met nog één thuiswedstrijd tegen het in degradatiegevaar verkerende SVZW en drie uitwedstrijden tegen Noordwijk, ARC en IJsselmeervogels ligt de titel voor het grijpen. Het zal geen gemakkelijke opgave worden, maar daarentegen hebben Spakenburg en GVVV ook nog een lastig programma. Met name voor GVVV zal moeten blijken hoe ze uit het Paasweekend komen met een dubbel programma met twee uitwedstrijden.

Spannende tijden breken er ook aan in mijn privé situatie. De maand april is de maand dat mijn vrouw Barbara is uitgerekend om te bevallen van onze zoon. Afgelopen vrijdag hebben we de laatste echo gehad en die was heel positief. De kleine man groeit goed en ligt qua gewicht en lengte mooi op het gemiddelde. Als hij zo door zal blijven groeien, zal hij net iets boven de 7 pond uitkomen. We kunnen in ieder geval niet wachten dat we onze zoon in onze armen kunnen sluiten.

Zoals al eerder in deze column aangegeven zal in juni mijn laatste column verschijnen. Naast mijn eerste ervaringen van het vaderschap, zal ik dan ook ingaan op 7 seizoenen Rijnsburgse Boys, mijn vertrek naar Ajax en wil ik tot slot een aantal mensen bedanken, die op verschillende manieren in 7 jaar Rijnsburgse Boys iets voor mij hebben betekent. Maar eerst dit seizoen op een waardige manier met z’n allen afsluiten en dat kan maar op 1 manier, met een KAMPIOENSCHAP!