outhands

Column Tim Orlowski

Teleurstelling en geluk

 Naast Niek Oosterlee en Martijn Gootjes is ook mij gevraagd om dit seizoen een aantal columns te schrijven voor de site. Een hele leuke afwisseling en hopelijk dat de lezers ook wellicht denken, die Orlowski is zo’n slechte columnist nog niet… Het niveau van Nico Dijkshoorn, Johan Cruijff en Johan Derksen zal het wellicht niet worden, maar ik ga toch een poging wagen.

Om op het eerste woord in de titel van mijn column terug te komen heb ik op voetbalgebied een grote teleurstelling te verwerken gehad, doordat ik bijna 2 maanden geleden te horen heb gekregen dat ik (voorlopig) geen eerste keeper meer ben van Rijnsburgse Boys 1. Na 6 jaar dat wel te zijn geweest is dat behoorlijk vervelend en niet leuk om de wedstrijd vanuit een andere positie mee te moeten maken. Er is al genoeg over gezegd en geschreven en als het aan mij ligt in deze column voor het laatst. Ik ben en blijf het met de keuze niet eens en zal op de trainingen proberen het tegendeel te bewijzen.

Teleurstelling was er ook afgelopen zaterdag na de wedstrijd tegen Spakenburg, waarbij we een 0-1 nederlaag hebben moeten incasseren. In tegenstelling tot de voorgaande weken was het veldspel van ons van een minder niveau en hebben we weinig echte kansen kunnen creëren, wat overigens ook voor Spakenburg gold. Aangezien we tegen GVVV een ware voetbalshow hebben gegeven en tegen Katwijk hebben laten zien ook nog over een flinke dosis karakter te beschikken, zie ik afgelopen zaterdag als een incident en de komende weken met vol vertrouwen tegemoet.

Geluk was er de afgelopen periode voor bepaalde mensen op een heel ander gebied, namelijk het ouderschap. Danny van der Vijver is de trotse vader geworden van zijn dochter Miley. Ook bestuurslid Karly van Duivenvoorde is voor de tweede keer vader geworden, van een zoon genaamd Lionel. Ik begreep van Karly dat hij inmiddels als niet spelend lid is aangemeld bij Rijnsburgse Boys, dus als hij net zo goed wordt later als zijn naamgenoot kan Rijnsburgse Boys nog veel plezier aan hem gaan beleven. Een paar weken geleden is tevens mijn collega en oud RBB-speler Justin Stuy vader geworden van Keje, ook al zo’n naam met een voetbalachtergrond, dus dat gaat ook wat beloven. En al een tijdje geleden heb ik zelf van dichtbij mogen meemaken dat mijn zwager en tevens oud RBB-speler Nick Schnater vader is geworden van een prachtige zoon, genaamd Benjamin.

En dit geluk houdt nog niet op want, ter afsluiting van mijn eerste column kan ik jullie melden dat ik bovenstaand ouderschap zelf eind april volgend jaar mee zal gaan maken. Mijn vrouw Barbara zit inmiddels in haar tiende week van haar zwangerschap en afgelopen vrijdag hebben wij onze eerste echo gehad. Alles was helemaal goed en het hartje klopte er al aardig op los. Ondanks alle hevige misselijkheid die mijn vrouw nu ondervind, wil ik hierbij toch even kwijt dat ze het op zijn Rijnsburgs super doet en dat ik heel trots op haar ben.

Dus naast al voetbalsites zijn er tegenwoordig ook een aantal zwangerschapsites aan mijn favorieten toegevoegd en heb ik naast de VI het boek van Kluun, Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt, op mijn nachtkastje liggen. Ik kijk er echt heel erg naar uit en zal jullie op de hoogte houden middels mijn volgende column.