outhands

Column Tim Orlowski

De bal rolt weer

 We zijn al weer 3 weken onderweg, nadat we hebben kunnen genieten van een tweeweekse winterstop, waarvan we de laatste week door hebben gebracht in het warme Estepona in Spanje. Martijn Gootjes heeft jullie in zijn laatste column al enige details verteld van de dagen aldaar en dat we klaar zijn voor de 2e seizoenhelft.

Deze is op 14 januari 2012 begonnen met een bekerwedstrijd tegen 3e klasser OHVV, welke met
5-1 werd gewonnen. Alhoewel de tegenstander zich aardig verweerde, werden de krachtsverhoudingen goed duidelijk en konden we uitlopen naar een ruime score en was het een goede generale voor de hervatting van de competitie tegen SC Genemuiden.

Soms is een goede generale wedstrijd geen voorbode voor een goede uitvoering die week erop, maar nu bleek dit wel degelijk het geval. Met goed combinatiespel en een paar mooie doelpunten werd op de eerste 20 minuten na duidelijk dat SC Genemuiden niks te vertellen had. Een prima 4-0 overwinning was het resultaat, waardoor we een mede top 5 geklasseerde op 6 punten hadden gezet.

Afgelopen zaterdag hadden we de altijd lastige uitwedstrijd tegen Capelle voor de boeg. Dat deze wedstrijd lastig was, bleek uiteindelijk ook uit de uitslag, 0-0. In de eerste helft kwamen wij totaal niet in ons vertrouwde spel, wat in de tweede helft redelijk werd hersteld. Met een paar goede kansen hadden we stiekem de 3 punten toch nog mee de bus in kunnen nemen, maar dat was helaas niet het geval. In de bus aangekomen bleken een aantal naaste concurrenten ook punten te hebben gemorst, waardoor we op deze ploegen ook weer zijn ingelopen, dan wel zijn uitgelopen.

Aankomende zaterdag zal het competitievoetbal er voor bijna 100% zeker uitliggen als we naar de weersvoorspellingen kijken en wellicht volgende week zaterdag ook. Afwachten dus wanneer de bal weer rolt in de competitie.

Wederom besluit ik mijn column met een update over de zwangerschap van mijn vrouw. In mijn laatste column heb ik aangegeven dat we bij de 20 weken echo te horen zouden krijgen of we een jongen of meisje zullen krijgen. Dit leuke nieuws hebben we inderdaad te horen gekregen en het wordt voor 100% zeker een JONGEN! Een stamhouder en hopelijk een toekomstige voetballer, wie weet.

Tijdens de echo werd onze blijdschap en ons geluk helaas wat getemperd, doordat we ook te horen kregen dat onze zoon geboren zal worden met een schisis, of te wel een lipspleet. Inmiddels is duidelijk dat het niet alleen een lipspleet zal zijn, maar ook een kaak- en gehemeltespleet. Concreet houdt dit in dat zodra onze zoon geboren is, bij 3 maanden een operatie zal krijgen om de lip te sluiten en bij 9 maanden nog eens een operatie om het zachte gedeelte van het gehemelte te sluiten. De kaak en het harde gedeelte van het gehemelte zullen pas bij 9 jaar worden gesloten, aangezien het gebit en het gehemelte dan volgroeit zijn.

Ondanks dit nieuws zijn mijn vrouw en ik nog steeds helemaal vol verwachting als ons zoontje straks geboren wordt. Afgelopen maandag hebben we weer een echo in het ziekenhuis gehad en onze mannetje doet het goed. De groei en het gewicht liggen iets boven het gemiddelde. De verwachting is dat hij rond de 8 pond zal worden en een lengte zal hebben van tussen de 50 en 55 cm. Al met al een goede basis om straks de operaties in te gaan, waarvan we zeker weten dat onze kleine man zich daar door heen zal slaan!