outhands

Column Sander Eekhof

Heb geduld!

 De dagen worden (gelukkig) weer langer en dan gaat er direct een belangrijke fase aan komen in de voetballerij. De definitieve beslissingen gaan vanaf nu vallen! Op alle niveaus gaan de competities ‘vormen’ aan nemen. Wie gaan er een gooi doen naar het kampioenschap? Wie gaan ervoor promotie? Wie gaan ervoor lijfsbehoud? Of wie gaan ervoor zorgen dat ze niet degraderen? We zullen het allemaal mee gaan maken de komende periode. Bij deze mijn wens dat alle spelers en speelsters van Rijnsburgse Boys het maar tot een goed einde mogen brengen!
Inmiddels zijn er al een hoop mensen bezig met de voorbereidingen op het volgende voetbalseizoen. Dit gebeurd meestal achter de schermen en er gaat een enorme berg werk en vooral tijd in zitten! Zo is het klusteam al bezig met de wijze van aanpak de komende zomer: wat moet er allemaal gebeuren, door wie en wat hebben ze daarvoor allemaal nodig? Zodat Sportpark Middelmors er op zaterdag 20 juli (FiFPro tournament) weer tip-top uitziet!

Uiteraard worden ook de selectie teams weer samengesteld. Het zal de komende maanden allemaal wel duidelijk worden; wie komen erbij en (vooral) wie gaan er weg? Er komen ongetwijfeld weer nieuwe voetballers(-sters) en nieuwe jeugdige talenten naar de club. En alles moet weer goed op zijn plaats zien te komen.
Op de vrijwilligersavond hebben we allemaal goed kunnen zien dat er gelukkig nog een steeds een hele berg vrijwilligers/-sters zijn, maar je kan er nooit genoeg hebben! Onze plaatselijke trots (Rijnsburgse Boys 1) bediende deze vrijwilligers/-sters,  waarvoor ook van mijn kant dank! Grote klasse!

Komend seizoen komen er nog meerdere veranderingen, in alle geledingen van de club; zo krijgen we een nieuwe voorzitter. Na 14 jaar Cees Driebergen is het tijd voor een ‘frisse wind’ en laten we hem een goed en mooi afscheid geven, wat hij verdiend! Ook in de jeugd komt er verandering: onze Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO) wordt Arend Regeer. Zoals jullie ongetwijfeld weten gaat Peter Kerkhof ons verlaten (naar UVS-jeugd). Arend zal ervoor moeten zorgen dat al onze jeugdelftallen een goede basis krijgen met een trainer en een begeleider, zodat alles goed verloopt. En daar komt het eeuwenoude cliché weer uit de kast: je kan dus nooit genoeg vrijwilligers/-sters hebben om al deze teams goed in te vullen.

We praten bij Rijnsburgse Boys inmiddels over een ledenaantal van bijna 1500 (!!) en als we dan al onze jeugd op een zo hoog mogelijk niveau willen laten acteren, dan zijn daar heel veel mensen voor nodig! Maar ik weet ook zeker dat dit weer gaat lukken voor het komende seizoen. En laten we dan met z’n allen hopen dat we dan (nóg meer) Rijnsburgse jeugd bij onze A-Selectie gaan zien en dat ze echt kunnen doorbreken! Of misschien zelfs nog een stap hoger en dat ze het in het betaalde voetbal heel ver schoppen. Daar komt echter veel meer bij kijken dan alleen talent. Geluk is daarbij ook een heel belangrijke factor, maar vooral geduld! Dat laatste is misschien wel het belangrijkste: heb geduld!