Bram van Egmond

Column Nick Driebergen

nickdriebergen2
Beste Pieter Mulders,
Beste nieuwe spelers van Rijnsburgse Boys 1,
Van harte welkom bij de mooiste voetbalvereniging van Nederland. Volgend seizoen zullen jullie het shirt met trots mogen dragen. Ongetwijfeld weten jullie al heel veel van onze club. Het sportpark heet de Middelmors, onze bijnaam is de uien en geel/zwart zijn onze clubkleuren. Toch zijn er een aantal regels en eigenschappen die de meeste spelers van buitenaf nog niet weten. Om jullie zo goed mogelijk hierop voor te bereiden heb ik een lijstje met regels en richtlijnen voor jullie gemaakt. Leer deze goed uit je hoofd om zo snel mogelijk geaccepteerd te worden door teamgenoten en supporters.
De tien geboden van Rijnsburgse Boys

  1. In Rijnsburg zeggen wij geen goedemiddag of hallo. In Rijnsburg zeggen wij tegen iedereen (en zo vaak mogelijk) moâh. Klinkt Haags, is het niet.
  2. Het kan soms nogal stil zijn op onze tribunes. Een harde kern hebben wij niet, laat je dus niet afleiden door geruisloze wedstrijden.
  3. Als wij ons dan al laten horen, is het meestal in de richting van tegenstanders met relatief lange haren (joehoeeee). Zorg dan wel dat je er zelf een beetje fatsoenlijk bij loopt. Stop het dus óf weg (goed bezig trouwens, Ismail Celen), óf ga regelmatig naar de kapper.
  4. Je auto mag je volgens goed Rijnsburgs gebruik neerzetten waar je wilt. Kijk maar of je de stoep neemt of de oprit van de buren.
  5. Een bezoekje aan de feestweek (8-13 augustus 2016) is verplicht. Je geeft iedereen die er om vraagt zonder te morren keurig een drankje.
  6. Wij houden van technische voetballers. Ook houden wij van harde werkers. Het meest houden wij van technisch hardwerkende voetballers. Kom dus altijd netjes trainen.
  7. Interviews met bijvoorbeeld Omroep West geef je bij voorkeur in het Rijnsburgs. Zoals Bart Freke bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=s43VimJbHTQ
  8. Kom nooit in een blauw/wit outfit richting de club.
  9. Ga eens kijken bij de training of wedstrijd van de jeugdelftallen. Je hebt geen idee hoe leuk dat is en hoe belangrijk dat voor de jongens en meisjes is.
  10. Word kampioen en verwerk alsjeblieft eindelijk ons WKE-uit trauma.

Een heel rijtje, dat besef ik. Toch is het noodzakelijk. Te vaak zien we spelers die zich er niet aan houden. Dat is dan ook de reden dat we momenteel negende (!) staan en de tweede divisie dreigen te missen. Dan vraag je om problemen.
Ik wil jullie enorm veel succes, maar zeker ook plezier, toewensen bij de mooiste voetbalvereniging van de gemeente Katwijk.
Sportieve groeten,
Nick Driebergen