outhands

column Michelle (1)

Hallo iedereen,

Voorstellen
Er is mij gevraagd om een column te beginnen over het damesvoetbal, nou dat wou ik maar al te graag. Ik zal mezelf eerst even voorstellen.
Ik ben Michelle Duindam (14 jaar) en heb 2 broertjes, Jeffrey (13 jaar) spelend in de C6 en Youri (8 jaar) spelend in de F1. Verder heb ik nog een zusje die ook op voetbal zit, Monica (10 jaar) spelend in de MP1. Zelf zit ik in de MJ2 en sta in het doel. Mijn vader is penningmeester bij Rijnsburgse Boys en mijn moeder komt zo veel mogelijk bij trainingen en wedstrijden kijken.

Hoe gaat het ermee
Ik zal voornamelijk vertellen over de stand van zaken en het randgebeuren van de MJ’s en MP’s. Zo hebben alle MJ’s en MP’s afgelopen zaterdag gewonnen de MJ 1 met 8-0, de MJ 2 met 4-3 de MP 1 met 18-0 en de MP 2 met 4-2, nou moest de MJ 1 gewoon thuis dus die hadden niet zo veel moeite met het vinden van de club, de MJ 2 daarentegen moest tegen Juventas wat in Rijswijk ligt. We moesten daar zijn in een laantje wat het Julialaantje heet, nou dat hebben we geweten. Het Julialaantje bevind zich namelijk over een lange breedte met fietspaden tussen door, waar je niet kan komen met de auto. Wij zoeken, zaten we aan de andere kant van het Julialaantje. Uiteindelijk maar naar Juventas gebeld en om uitleg gevraagd, hoe we er komen moesten. We moesten om 12:00 spelen en er was 1 auto met 3 spelers om 11:55 dus hebben we maar eventjes om uitstel gevraagd en zijn uiteindelijk om 12:30 begonnen, het was een spannende wedstrijd waarbij we op 1-0 voorsprong kwamen maar, al snel werd het 1-1 en met rust stonden we inmiddels al 3-2 achter. In de tweede helft kwamen we al weer snel gelijk, en even later werd het 4-3 voor ons, dat moesten we wel zo houden natuurlijk, dus iedereen goed verdedigen en maar hopen dat er niet nog een keer werd gescoord. En dat is gelukt!! De MP 1 moest al vroeg spelen om 8:45 uit bij SJC, maar dat was niet erg. Ze wonnen ruim en zelfs de keeper stond in het veld, omdat ze anders niks te doen had. Ook de MP 2 moest thuis spelen tegen VVSB dus die hadden ook geen moeite met het vinden van de club. Alle meisjesteams hebben goed gepresteerd, want ze hebben allemaal gewonnen. Ga zo door meiden.