outhands

Column Martin den Haan

 Verwend

Wederom voegden de boys een overwinning toe aan het toch al niet geringe totaal. Na negen competitierondes was alleen FC Lisse in staat om RBB te beteugelen en zonder verlies van het veld te stappen. Afgelopen zaterdag moest ook Capelle eraan geloven. Die hadden nog niet verloren dit seizoen en betraden dus vol vertrouwen ons Sportpark Middelmors. Dat vertrouwen was na een paar minuten al aardig de kop ingedrukt en verdween helemaal na de goal van Bart Freke. Misschien met ietwat geluk gescoord, maar ik vond dat deze goal gewoon goed afgedwongen was. Als je zo veel op de helft van de tegenstander bent en richting goal gaat, dwing je dit soort goals af. En de klasse van RBB bleek direct na de goal, want in plaats van even gas terug te nemen deden de boys er nog een schepje bovenop en beslisten daarmee de wedstrijd. En dat al na een minuut of twintig!

Komende zaterdag zal dat naar alle waarschijnlijkheid niet zo gaan, want normaal gesproken strijden de mannen van Nieuw Zuid tot de laatste minuut alvorens ze daadwerkelijk capituleren (wat ze weer gaan doen :-)). Vorig jaar was een uitzondering, want toen was de wedstrijd vroegtijdig beslist en had Quick Boys niet de wil(skracht) om tot het einde door te vechten voor een beter resultaat.

De RBB supporters hopen er bijna op dat dit zaterdag anders zal zijn, want ze worden nu wel erg verwend. Met punten dan en veelal ook met goed voetbal, maar de spanning van de wedstrijd wordt vaak gemist, omdat RBB de wedstrijd dus al snel beslist in haar voordeel. Dat is natuurlijk pure klasse, maar voor sommigen toch reden om te klagen, zeker wanneer het spel wat minder is, zoals tegen Heerjansdam. Die supporters begrijpen het toch niet helemaal, want het kan niet elke wedstrijd voetbal van de hoogste plank zijn, hoe graag de spelers dat ook zouden willen. Als er desondanks wel (ruimschoots) gewonnen wordt, geeft dat alleen maar meer voeding aan het gezegde “ wanneer je ook je slechte wedstrijden wint ….”.

En de voetbalsupporter in het algemeen mag sowieso niet klagen, want met het weer, zeker op de zaterdag, is, op een enkele uitzondering na, helemaal niets mis. Wat is er mooier dan om lekker in het zonnetje te staan genieten van een lekkere pot voetbal? Na jou, één ding dan: lekker in het zonnetje staan genieten van een lekkere pot voetbal met een heerlijk glas bier in de hand. Ongelofelijk dat dat niet meer kan bij een topamateurwedstrijd. Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken, maar het is triest dat deze regel opgelegd moet worden aan de clubs. Waar gaat het heen met deze maatschappij….

Maar laat ik positief eindigen. Het is nu dinsdagmiddag en binnen enkele uren vertrekken er vanuit Rijnsburg een kleine twintigtal touringcars naar Nijmegen. Alleen de reis op zich is al een belevenis, maar laten we toch stiekem hopen dat de wedstrijd lang een wedstrijd blijft en dat onze jongens zich zodanig kunnen weren dat we de gehele wedstrijd verwend worden. Maar wat er vanavond ook gebeurd, klagen kunnen we niet, want het behalen van de derde ronde is al een prestatie op zich, zoals ook iedere gewonnen wedstrijd een topprestatie is!

Good luck boys!!!!!

Martin den Haan