outhands

Column Martin den Haan

 Het gelijk van de trainer

Wederom werd er door het eerste gewonnen. Scheveningen werd met 3-1 aan de kant gezet en daar was niets vreemds aan. Nog drie opeenvolgende overwinningen en het kampioenschap is een feit. En dat het nog drie wedstrijden moet duren is te wijten aan Capelle, dat een ongekend goed seizoen draait. Zij zullen verschrikkelijk balen dat ze bij RBB in de poule zitten, want in iedere andere poule hadden ze het kampioenschap nog volledig in eigen hand gehad, maar in A staan ze een straatlengte achter onze ongenaakbare boys.

De winst van afgelopen zaterdag kwam moeizaam tot stand maar werd vooral gestalte gegeven door twee bevliegingen van Joost Kuhlman. Tweemaal wist hij na een snelle uitbraak en lange rush de bal op het juiste moment breed te leggen. De eerste keer werd de bal in tweede instantie door Peter prima afgemaakt en de tweede keer belandde de bal van de voet van Richal zeer fraai via de lat, de doellijn en wederom de lat in het net. En daarmee was de wedstrijd beslist.

De trainer had dus gelijk om Joost vanaf het begin op te stellen, ondanks dat hij de week daarvoor volledig gemist had en zijn plek prima ingevuld werd in de wedstrijd tegen Lisse. En ondanks het feit dat Joost daarvoor wat mindere wedstrijden gespeeld had. Zaterdag was hij echter weer goud waard. Een andere afwezige in de wedstrijd tegen Lisse was Bart, die toen ook prima vervangen werd door Dick, maar ook Bart speelde weer gewoon vanaf het begin en Dick viel ook gewoon weer in voor Peter.

De trainer heeft het dus goed voor mekaar, want de punten blijven binnengehaald worden en iedereen accepteert zijn plek. Dat ook het overgrote deel van de selectie volgend seizoen op de Middelmors valt te bewonderen tekent dit. Een enkeling gaat weg omdat hij niet helemaal tevreden is met de situatie, maar je kan ook niet iedereen tevreden houden, ook al komt onze hoofdtrainer daar dicht bij in de buurt.

Heeft hij dan ook gelijk om na dit seizoen de overstap te maken naar Young Boys? Ik hoop het voor hem, want hij heeft mede onze club naar de top gebracht. Persoonlijk heb ik ook vele mooie momenten mede aan hem te danken (ARC uit, en vorig jaar natuurlijk de wedstrijden tegen Ter Leede en Quick Boys). Er zijn misschien mensen die twijfelen of hij de juiste stap maakt, maar dat deden vele (andere?) mensen 4 jaar geleden ook over zijn aanblijven c.q. wegsturen. Tot nu toe heeft hij het helemaal waargemaakt en ik zie dan ook niet in waarom het bij zijn nieuwe club niet goed zou gaan.

De komende wedstrijden zullen we weinig verrassingen zien in de opstelling, want er is totaal geen reden om van het gevoerde beleid af te stappen. Ik denk trouwens dat het wel prettig is dat er komende zaterdag niet gespeeld wordt. Kan er even wat gas teruggenomen worden om vanaf de week erna vol op titeljacht te gaan. Een titeljacht die onze jongens van de C1 ook vol aangaan, want na hun knappe overwinning op de medeconcurrent hebben ze dit volledig in eigen handen. Zaterdag zal een loodzware wedstrijd voor ze worden, want na zo’n wedstrijd dreigt altijd het gevaar dat iedereen denkt er al te zijn, maar er moet gewoon gewonnen blijven worden van tegenstanders die ook graag drie punten willen binnenhalen. Succes zaterdag jongens! En dat geldt natuurlijk ook voor alle andere teams.

Martin den Haan