outhands

Column Martin den Haan

In de schaduw

 Het eerste staat altijd volop in de aandacht. Kranten schrijven over de wedstrijd, analyses worden er gepubliceerd en columns worden aan het spel en de resultaten van het eerste besteed. Terecht, want het is zeker dit jaar genieten langs de kant bij een wedstrijd van RBB1. De mouwen worden opgestroopt, de spelers lopen te bikkelen in het veld en de combinaties lopen als een trein. Tel daarbij nog eens de vele doelpunten (en kansen) die vallen en dan moge er met recht gezegd worden dat het volop genieten is langs de zijlijn. Met als uiteindelijk resultaat een prachtig kampioenschap, dat door velen tot in de kleine uurtjes is gevierd. En de koek is daarmee nog niet op, want er volgen in ieder geval nog 4 wedstrijden om het zaterdagkampioenschap. En daarbij moeten we weer zien af te rekenen met de rooien. . .

Naast het kampioenschap van ons eerste elftal zijn er nog diverse Rijnsburgse teams die strijden voor de hoogste prijs. Zelf mag ik van dichtbij beleven hoe het derde elftal aanstaande zaterdag kampioen hoopt te worden. En dat ze zo ver gekomen zijn, is een enorme prestatie. Of het uniek is durf ik niet te zeggen, maar het feit dat er naast ons derde team alleen Quick Boys ook een derde elftal afvaardigt en de overige clubs louter tweede elftallen hebben spelen in de reserve eerste klasse A zegt genoeg over de prestatie van ons derde team. En dat is nog omdat Excelsior Maassluis 2 de punten aaneen blijft rijgen, anders hadden ze zelfs de kampioenschapvlag al lang kunnen hijsen.

Maar dat kan aanstaande zaterdag alsnog gebeuren. Thuis winnen van Capelle en Excelsior niet winnen van MVV’27 en de titel is een feit. Om 12.30 uur wordt er afgetrapt, dus voordat het eerste haar strijd aangaat met Ter Leede is bekend of RBB3 dit kunststukje heeft geflikt. Voor de wedstrijd van het derde kan er trouwens ook al feest gevierd worden, want om 11.00 uur trapt de C1 af voor haar kampioenswedstrijd. Zij hoeven alleen te winnen en zijn verder niet meer afhankelijk van anderen. Het wordt dus echt genieten zaterdag op sportpark Middelmors. De echte liefhebber zal er op tijd bijzijn om getuige te zijn van deze krakers, die bol zullen staan van de spanning (en sensatie?).

Aan het derde team is jarenlang gebouwd. Jaco Staalduinen is, net als Ted Verdonkschot bij het eerste, al jaren de kapitein van dit leuke en succesvolle team. Een team dat volledig uit Rijnsburgse jongens bestaat en dat een goede mix heeft tussen jeugdige onbezonnenheid, groeiende rijpheid en jarenlange ervaring. Net als onze jongens uit het eerste zijn het stuk voor stuk vrienden en gasten die voor elkaar door het vuur gaan. Bikkels, maar ook spelers met vernuft. Ze hebben snelle jongens, maar ook spelers met grote voetbalcapaciteiten en inzicht. Ze hebben veel scorend vermogen en een verdediging die staat als een huis. Kortom, alles wat een kampioen nodig heeft. Maar of ze dat ook zijn? Ja, alleen moeten ze het zaterdag ook nog even worden. We gaan het zien en beleven!

Succes mannen, en dat geldt natuurlijk ook voor de jongens en begeleiding van de C1 en al die andere teams die misschien zaterdag ook feest kunnen gaan vieren! Ga ervoor en maak er wat van.