outhands

Column Martin den Haan

Samba 5

 Er is een tijd van komen en gaan. Zo ben je jong en heb je nog een heel (voetbal)leven voor je en zo ben je al weer aan je afscheid toe. Tussendoor maak je gelukkig genoeg mee wat je op de been houdt en waar je volop van geniet, maar helaas heb je ook altijd mindere tijden. Bij de één komen die mindere tijden wat minder vaak voor dan bij de ander.

Helaas kan ik mezelf niet echt onder die groep scharen, zeker niet na mijn zware knieblessure. Vorig jaar heb ik echter nog enkele (persoonlijke) hoogtepunten beleefd, die heel veel goedmaken, maar dit jaar was het (weer) huilen met de pet op. Zo denk je fit te zijn, maar enkele trainingen later zit je weer in de lappenmand. Ik zal u verder niet vervelen met mijn blessureperikelen, maar ik wilde wel kwijt dat ik wederom besloten heb om bij mijn vrienden in Samba5 te gaan spelen volgend seizoen, net zoals ik in 2005 en 2006 al deed. De stille hoop om als speler kampioen te worden met RBB1, die ik wel daadwerkelijk had en die u lezen kon in mijn 1-april column, zeg ik daarmee dus definitief vaarwel.

Genoeg getreurd, want met RBB gaat het op dit moment voor de wind. Zaterdagkampioen en op de drempel van een unieke prestatie. Wanneer WKE over twee wedstrijden bedwongen wordt, mogen we ons de allerbeste amateurclub van Nederland noemen (en anders dus de op-één-na-beste). Dat zou wat zijn!

RBB1 zou hiermee geschiedenis schrijven, want dit is nog niet eerder gebeurd in het bijna 80-jarige bestaan van onze club. Eén keer eerder waren we er dichtbij, maar toen lukte het niet om Geldrop eronder te krijgen. Nu lijken we er beter voor te staan, maar over twee weken weten we of dat ook daadwerkelijk zo was. Succes mannen en versla die Emmenaren.

Hoeveel Emmenaren zullen zij opstellen? Ik schat in dat dit er zeker geen 9 zullen zijn. Dit unieke aantal Rijnsburgers speelde afgelopen zaterdag tegen Harkema. Geweldig. Natuurlijk door omstandigheden zo tot stand gekomen, maar ze stonden er toch maar. En nog winnen ook! En dan ook nog te bedenken dat de gebroeders Freke, Danny v/d Vijver, Joey en Jaap Jan Zandbergen er niet eens in stonden. En …. Nee, dat zat er niet in, helaas. Speelde afgelopen zaterdag nog wel vijf minuten te Oegstgeest, maar na een charge was het familietoernooi ook weer snel voorbij voor mij. Hoogste tijd voor wat anders; swingen met Samba5 en daarna kijken naar een swingend RBB, die volgend jaar voor een zware opgave staat, want er moét plaatsing afgedwongen worden voor de topklasse. Afijn, daarover later ongetwijfeld veel meer, maar nu eerst genieten van twee topwedstrijden op het allerhoogste amateurniveau.

Ik wens iedereen veel plezier langs de kant. Geniet van deze hoogtijdagen, want het is echt iets heel bijzonders en zeker niet iets vanzelfsprekends. Maar het is wel duidelijk dat RBB aan de top van het amateurvoetbal is gekomen en daar absoluut niet weg wil gaan. Of dat ook zal lukken zal de tijd ons leren.