outhands

Column Martin den Haan

Vakantie

 De schoolvakantie van onze regio is weer bijna voorbij. Zes weken waren de leerlingen van de basisscholen vrij, maar komende maandag mogen ze weer aan de slag. De één kijkt er naar uit, voor de ander kan de vakantie niet lang genoeg duren. Maar zoals altijd komt aan alles een eind, zo ook aan de vakantie en zo ook aan een voetballoze periode.

Voor de spelers van RBB1 duurde het wederom niet lang voordat zij mochten beginnen. Voor de 4de keer op rij een kort zomerreces. Ik ben zeer benieuwd hoe een ieder daar uitgekomen is. Zelf heb ik alleen 5 minuten naar een training staan kijken en verder, helaas, alles nog moeten missen. Ik kan me dan ook alleen vasthouden aan de resultaten en aan de verslagen van (direct) betrokkenen. Die zijn veelal nog magertjes. Er wordt weinig gescoord, zelfs een Freke gaat pingels missen, er zijn nog diverse blessures, kortom, er hangt nog geen strakblauwe lucht boven Middelmors en onze nieuwe trainer Oosterlee heeft nog genoeg hoofdbrekens te slechten.

Zou er dit keer toch te weinig tijd gezeten hebben tussen het desastreuze eind van vorig seizoen en de start van dit o zo belangrijke seizoen? Zijn de spelers en iedereen eromheen er wel klaar voor? Eén ding daarbij is wel duidelijk: makkelijk zal het niet worden. Ik noemde net immers al wat hobbels die overwonnen moeten worden, maar wat te denken van het feit dat de spelers moeten wennen aan (de aanpak van) de nieuwe trainer, en andersom uiteraard ook. Nico mag nog zoveel (mensen)kennis hebben, nog zulke goede trainingen geven, tactisch o zo sterk zijn, het wordt anders dan het was, en daar zal iedereen aan moeten wennen. De vraag is hoe lang dat gaat duren. En dat zal de tijd leren.

Een andere hobbel is: heeft iedereen het echec van Emmen verwerkt? Het voordeel hierbij is dat Nico dit niet als direct betrokkene heeft meegemaakt, dus ook hier geldt weer, ieder nadeel (wennen aan een nieuwe trainer) heeft zijn voordeel. Nog een hobbel: iedereen wil van de kampioen winnen. Rijnsburg is de te kloppen ploeg in de Hoofdklasse A en iedereen zal zich extra wapenen tegen onze boys. Neem daarbij ook het feit dat iedereen zich wil plaatsen voor de Topklasse en zie daar, de punten zullen duur verkocht worden.

Nog eentje dan: hoe erg is het gemis van Dennis Groot voor dit team? Voetballend staan zijn opvolgers wel klaar, maar qua coaching, qua persoonlijkheid en qua mentaliteit wordt hij node gemist. Een echte kapitein is niet zomaar vervangen. Laten we dan ook hopen dat zijn blessure snel geneest. Maar wie weet staat er een nieuwe kapitein op…

We hebben nog even de tijd, volgende week zaterdag volgt de belangrijkste test alvorens we naar Rotterdam afreizen en we er klaar voor moeten zijn. Gezien de klasse in het team moet het goed gaan. En mocht er toch nog iets dwarszitten wat de jongens doet remmen, dan doet een saunaatje, een stapavond of een avondje vrij soms wonderen.

Ik wens iedereen weer veel voetbalplezier dit nieuwe seizoen. Maak er wat van en bedenk,  wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen 🙂  Good luck!!