outhands

Column Martin den Haan

Bevrijding

 65 jaar geleden werd de vrijheid gevierd. Dat moet wat geweest zijn. Voor ons is het moeilijk voor te stellen wat er allemaal plaats gevonden heeft en welke impact dat had op de mensen van toen. Maar dat ze blij waren dat ze weer gewoon over straat konden, konden zeggen en doen wat ze wilden na 5 jaar onderdrukking, dat begrijpt iedereen.

Blij en vooral bevrijd van  de ‘last’ genaamd topklasse waren onze boys en supporters ook na afloop van de wedstrijd tegen RVVH. Wat een eenvoudige klus had moeten worden, zeker na een prima seizoensstart, werd nog een heidens karwei. Maar plaatsing voor de topklasse is uiteindelijk gelukt. Feest werd er niet gevierd, maar de opluchting was groot. Doel bereikt en de spelers mogen na zaterdag, alleen nog even heerlijk van de haringkoppen winnen, eindelijk gaan genieten van een lange welverdiende voetballoze periode. Althans voetballoos, met een WK in aantocht is er voetbal genoeg, maar daar hoeven ze zelf geen inspanning voor te leveren. Hooguit een paar keer naar de koelkast lopen om een lekker koud biertje te pakken – of zou iemand al een walking fridge hebben?

Een week eerder werd er wel feest gevierd op Middelmors. Het tweede kon het kampioenschap niet meer ontlopen en haalde dat ook overtuigend binnen; 0-11 bij Ter Leede. Een geweldige prestatie, die hopelijk een vervolg krijgt in de kampioenscompetitie. Na twee mislukte pogingen zou het mooi zijn als het nu wel zou lukken om algeheel kampioen van Nederland te worden. Zaterdag beginnen ze in Hendrik Ido Ambacht en moet ASWH 2 eraan gaan geloven. Daarna thuis tegen GVVV. Daarna nog de halve finale en finale, dus ze hebben nog een lange weg te gaan. Worden leuke potjes, echte finales, waarbij je er iedere wedstrijd vanaf het begin moet staan. De jongens van 2 zijn wel wat gewend, dus ze maken een goede kans. Succes mannen!

Mijn team, RBB4, speelt ook nog een finale, namelijk vrijdagavond 14 mei. Tegenstander is een team van oude vedetten uit het vierde. Plaats van handeling ons eigen Middelmors. De oudjes denken ons op slimheid de baas te zijn, ze zullen ongetwijfeld de trukendoos opendoen, maar natuurlijk zijn ze kansloos. We zullen ze onze hielen laten zien en hen bevrijden van het idee dat zij het beste vierde ooit zijn…