outhands

Column Martin den Haan

Afscheid

 Afscheid nemen is moeilijk. Afgelopen zaterdag werd er afscheid genomen van diverse spelers. Om uiteenlopende redenen keren zij in het nieuwe topklasse seizoen niet terug op Middelmors. Althans, niet om er wekelijks te excelleren. Misschien komen ze nog een keertje naar oude ploegmaatjes kijken en wat met supporters keuvelen, maar grote kans dat we enkelen misschien wel nooit meer zien. Raar idee is dat. Zo ben je iemands held en zo ben je helemaal uit beeld. Zo schijnt dat te gaan in het leven.

Dat geldt natuurlijk niet voor onze Rijnsburgse jongens. Hen zullen we regelmatig tegenkomen, al is het niet op het voetbalveld dan zeker ergens in de kroeg of op straat. Maar het liefst zien we ze natuurlijk schitteren op ons hoofdveld in een geelzwart shirt. Dat zal er (even??) niet van komen voor Jaap-Jan, Niels, Yuri, Vincent en Robert, de Rijnsburgers die al (meer dan) eens in de hoofdmacht actief waren, maar volgend jaar ergens anders te bewonderen zijn. Officieel kan er overigens nog geen afscheid van hen genomen worden, want zij moeten nog vol aan de bak met RBB2. Eerst aanstaande maandag tegen GVVV2, en hopelijk daarna ook nog 2 of 3 wedstrijden om te besluiten met de titel “Landskampioen.” Dat zou een mooi afscheid zijn, en het zij ze van harte gegund.

We namen niet alleen afscheid van spelers, maar ook van het voetbalseizoen 2009-2010. Een enkeling heeft nog 1 of meerdere wedstrijden te gaan (de A1 bijvoorbeeld vandaag en maandag!), maar voor de meesten zit het erop, al hebben we het Middelmors toernooi nog in het verschiet. Altijd leuk, laat daar geen misverstand over bestaan, maar het draait toch om de competitie. Die is voor velen misschien teleurstellend verlopen; er kan er immers maar 1 per afdeling kampioen worden, maar het gaat toch vooral om het voetbalplezier dat we weer een jaargang lang beleefd hebben. Dat blijft een lust, hoe oud of jong je ook bent en op welk niveau je ook actief bent. Althans, zo ervaar ik dat. Een ieder kan in ieder geval de batterij weer helemaal opladen de komende tijd. Lekker tennissen, op vakantie gaan, wat extra aandacht aan vrouw en kinderen geven, het WK volgen, kortom, we hoeven ons niet te vervelen. En anders is er het ZAVR toernooi nog – ik begreep dat HdH nog spelers zoekt ;-).

Of er de komende tijd nog columns van Cor en mij te bewonderen zijn op de site hangt af of wij nog inspiratie vinden, maar zoals gezegd valt er de komende tijd genoeg te beleven op en om de voetbalvelden (en vooral ook ver daar vanaf). Geniet ervan!