outhands

Column Martin den Haan

 Vraagtekens

We zijn half augustus en we gaan beginnen aan het echte werk. Dat is vreemd vroeg, voor de volgers van RBB even wennen, maar hopelijk zijn de spelers er klaar voor. Eigenlijk maak ik me daar geen zorgen over, want die leven zich naar die eerste wedstrijd toe. Na wat wennen aan de nieuwe spelers, aan het inpassen van een enkele nieuweling in de basiself zou het raamwerk nu klaar moeten zijn.

Tot mijn spijt moet ik echter bekennen dat ik niet weet hoe dat raamwerk er precies uitziet. Heb helaas slechts één wedstrijd kunnen aanschouwen (VUC thuis). Daarin ontbraken ook nog eens enkele nieuwelingen, waardoor het lastig inschatten is wie er voor RBB aan de aftrap zullen verschijnen zaterdag. Uit de verslagen maak ik op dat de gebroeders Freke goed bezig zijn, dat Gootjes scherp en gedreven is en dat Leitoe draaft als altijd.

Maar ik vraag me af of Nico uit de puzzel is. Hij zal er elf opstellen zaterdag, maar het zal me niet verbazen als daar nog verandering in komt de komende wedstrijden. Als je zaterdag in de rust 6x wisselt, lijkt me dat een laatste kans voor iedereen om zich daadwerkelijk te plaatsen voor de basiself. Maar het was zaterdag wel de laatste kans om als team ingespeeld te zijn, want oefenpotjes komen er voorlopig niet. Er staat immers gelijk een druk programma te wachten voor RBB1 (en ook voor RBB2 trouwens). Na zaterdag wacht direct de bekerconfrontatie tegen vv Dongen midweeks, en na Harkema volgende week zaterdag staat ook direct het enige doordeweekse competitieprogramma gepland. Over twee weken zullen er dus een hoop vraagtekens weggenomen zijn.

Om er een paar te noemen: gaat Nico met 2 of 3 echte spitsen spelen? Komt RBB flitsend uit de startblokken? Gaan ‘oudgedienden’ Kolder, Groot en Kuhlman in de basis starten? En is het niveau in de topklasse daadwerkelijk hoger dan vorig seizoen in de Hoofdklasse? Is de belangstelling groter of gaan de supporters liever niet mee naar de verre uitwedstrijden? Zijn er verder opvallende zaken nu we in de topklasse spelen? Over twee weken hoop ik op de meeste vragen antwoord te kunnen geven.

Zaterdag starten we met iets nieuws. Iedereen heeft er zin in, iedereen kijkt er naar uit, het is ook altijd leuk om weer eens iets nieuws te gaan doen. Ik wens alle direct betrokkenen heel veel succes, maak er wat van deze jaargang. Hopelijk valt er veel te genieten, wordt het spannend, zullen we veel juichen en zien we vooral veel blije gezichten. Have fun, kan tegen een stootje en wees lekker jezelf.

We gaan het allemaal beleven.