outhands

Column Martin den Haan

Soms valt het allemaal niet mee

 Een beetje sombere titel dit keer, maar ondanks dat het mooie weer er weer aan komt en het weer lekker lang licht is, komen er geen vrolijke berichten van het front. RBB1 werd voor eigen publiek ingemaakt door FC Lisse. Dat was een flinke tegenvaller, zeker na de twee prima overwinningen van de laatste twee weken. Het lek leek boven, dachten we, maar Lisse drukte ons met de neus op de feiten en liet zien waartoe een ploeg die echt in vorm is, in staat is. RBB is dus duidelijk niet in vorm, en op het einde van de competitie is dat geen prettige constatering.

Maar de vooruitzichten zijn beter. Komende zaterdag wacht ARC, en hoewel dat geen gelopen koers is, is dat wel een tegenstander die ons ligt. Zeker de laatste jaren. In mijn tijd was dat nog anders, maar ik kan me niet heugen dat ARC ons de laatste paar jaar punten afgepakt heeft. De week daarna wacht Barendrecht, ook een angstgegner in mijn tijd, maar getuige de eenvoudige en zakelijke uitoverwinning eerder dit seizoen, moet dat ook moed geven. Daarna komen de wedstrijden die er dan echt toe gaan doen, mits er twee keer gewonnen wordt, want dan gaan we op bezoek bij de koploper. De week erna volgt die andere ploeg in vorm: Katwijk. Dat is nog steeds een lastig te bestrijden ploeg, maar een week voor het einde van de competitie gelden er dan andere wetten. We gaan het zien, eerst maar eens zien af te rekenen met het, zoals gebruikelijk, tegen degradatie vechtende ARC.

Ook met de A1 gaat het nog steeds niet naar wens. Hoewel er een prima overwinning volgde op mijn vorige column, middenmoter Zeeburgia werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd, werd er zaterdag op een vervelende manier verloren in Utrecht. Ik zal u de details besparen, maar leuk was het niet. Dat is verliezen natuurlijk nooit, maar de manier waarop… Het zat ons duidelijk niet mee. Gevolg is wel dat we met nog 3 andere ploegen strijden voor (of is het tegen) 3 degradatieplaatsen. En komende zaterdag staat de degradatiekraker tegen Argon op het thuisprogramma. Verliezen we die, dan kan hooguit een p/d plek ons behoeden voor een gang naar de 4e divisie. Winnen we echter, dan hebben we alles in eigen hand en staan we op de veilige 9e plaats.

Komende zaterdag wordt dus spannend, zowel voor het eerste als voor de A1. Haakt RBB1 definitief af? Of haken ze aan? En kan de A1 op het hoofdveld zijn prestatie tegen Zeeburgia herhalen? Of laten ze zich, net als in de uitwedstrijd tegen Argon, het kaas van het brood eten? Het belooft een mooie zaterdag te worden. Qua weer, qua spanning, en ook qua resultaten voor onze boys? We gaan het weer beleven. Ik ben in ieder geval weer iets minder somber gestemd dan toen ik met deze column begon 🙂