outhands

Column Martijn Gootjes

Zaterdag

 Afgelopen zaterdagochtend stapte ik zoals elke week weer in de auto richting Middelmors.
Heerlijk, zaterdag! Hele week naar toe gewerkt, getraind en geleefd. Dan kun je 33 zijn en zeker weten dat de meeste voetbaljaren op hoog niveau in elk geval niet meer voor je liggen, maar zaterdag blijft zaterdag. En voor mij geldt, zaterdag is voetbal. Net als 1 en 1 2 is, een beer z`n behoefte in het bos doet, Pinokkio een houten piemeltje heeft en dat 15 en 16 samen 30+ 1 is. Deze zaterdag uit naar Spakenburg, nummer 1 tegen nummer 2. Mooi affiche, maar verder toch gewoon een zaterdag zoals de andere zaterdagen. Niets meer of minder te winnen of te verliezen dan elke andere zaterdag.  De afgetekende en volledig terechte nederlaag is inmiddels alom bekend bij een ieder. Een middagje uien pellen, noemde de speaker van de “blauwen” het ietwat denigrerend,  wellicht in z`n enthousiasme. Misschien ook wel veroorzaakt door de heroverde koppositie en de daardoor iets vergrote kans om de “rooien” eindelijk weer eens met een kampioensschaal om de oren te kunnen slaan. Hoe dan ook, niet netjes en niet erg respectvol. Inmiddels is zijn excuus via de mail ontvangen.

Naar ik heb begrepen zijn er binnen en buiten onze vereniging ook een handje vol mensen die ook graag hun mening geven over het spel en de resultaten van ons eerste elftal. Dat is een logisch gevolg van het niveau waarop wij spelen omdat veel mensen zich er graag mee willen identificeren en uiteraard staan er de nodige belangen op het spel. Deze meningen kunnen bij ons op de site worden vermeld als reactie op enkele items. Een erg mooie gelegenheid. Positieve en minder positieve berichten. Bij de één gaat het hart natuurlijk wat sneller op hol dan bij de ander en kritiek leveren hoort ook bij prestatiesport. Het is alleen wel erg jammer dat het webteam met drie man paraat moet staan na een nederlaag en als een soort “spamfilter” moet zorgen dat alles een beetje in een nette sfeer verloopt. U mag van mij aannemen dat dit bij hen een hoop ergernis en frustratie oproept. Laten we eerlijk zijn, erg sympathiek is het ook  niet als je 20 uur per week vrijwillig in je “cluppie” steekt, je dan ook nog getrakteerd wordt op asociaal taalgebruik met soms beledigingen ertussen welke echt totaal niet door de beugel kunnen. Ik loop al even mee in het voetbal en ik kan, net als de rest van de selectie, best wel tegen een beetje kritiek , maar laten we nu stoppen met het proberen te vergroten van het vrijwilligerstekort. Behoud respect voor een ieder. Beledigingen zijn de argumenten van hen die ongelijk hebben! Een mooie uitspraak van Jean-Jacques Rousseau, herinner ik me. Dat wilde ik toch even kwijt…

Het is inmiddels woensdagavond, de week is al weer aardig onderweg en ja, dan komt gelukkig zaterdag weer in zicht. Komende zaterdag ontvangen we Barendrecht. Door de puntenaftrek bivakkeren ze nog steeds in de gevarenzone. Het zal weer een pittige opgave worden om de 3 punten in huis te houden, wat ons vorig jaar niet lukte tegen ze. Uiteraard gaan we er alles aan doen om dat dit keer wel voor elkaar te krijgen. De finalewedstrijden zijn nu echt aangebroken! Alle hulp, steun en aanmoedigingen zijn natuurlijk van harte welkom. Als we erin slagen om de punten in huis te houden, dan kan de spamfilter ook weer uit.

Mocht je goede ideeën of suggesties hebben, meldt het op de site, daar kunnen we wat mee!