outhands

Column Martijn Gootjes

Rondom 1

 Karly vroeg mij een aantal weken geleden om zo nu en dan eens een column te schrijven. Hij dacht dat dit wel iets voor mij was. Wellicht denkt hij hier over een paar minuten wel heel anders over. Maar goed, laat ik het proberen…

In deze column zou ik jullie graag eens wat informatie willen verstrekken, betreffende de belevenissen van onze 1e selectie, waarvan ik al enige jaren deel uitmaak. Op maandag 11 juli van dit jaar zijn we gestart met de voorbereiding op het huidige seizoen, waarvan de eerste officiële wedstrijden inmiddels alweer achter de rug zijn. Na een tweetal weken van louter trainingen was de eerste krachtmeting op zaterdag 23 juli, tegen Achilles ’29. De selectie was op dat moment zo langzamerhand behoorlijk op peil na de terugkeer van enkele vakantiegangers. Iedereen kreeg zijn minuten en zo de kans om het seizoen 2011-2012 rustig op te starten. Dat onze trouwe supporters graag een “nulletje of zes” op het scorebord hadden gezien, is bij ons als spelersgroep inmiddels wel bekend.

Dat geldt voor ons spelers precies zo. Momenteel is Achilles ’29 echter ongeslagen (weliswaar gedeeld) koploper in de Topklasse zondag en is, als de landelijke KNVB-bekerwinnaar, niet de tegenstander om even met gemak aan de kant te schuiven. Het werd uiteindelijk 1-1 na 90 minuten en zo ontstond het eerste voer voor een ieder om te vertellen hoe het allemaal zou moeten. Wedstrijdverslagen en reacties hierop, kranten, TV, de aanwezigen in de kantine en uiteraard de kenners in ons sponsorhome. Heerlijk……het seizoen is weer begonnen! Iedereen mag tenslotte een mening hebben over “zijn” Rijnsburgse Boys. Aan ons de taak om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Na een reeks goede en minder goede oefenwedstrijden was er dan op 20 augustus eindelijk het echte startschot: Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg. Uitslag 2-2. Bij vlagen uitstekend veldspel met helaas een schamele oogst.

Vervolgens ging het snel met de wedstrijden. Inclusief de start tegen HHC zijn er inmiddels 5 officiële wedstrijden gespeeld in 15 dagen! Lekker gepland van de KNVB. In zo`n periode is het nauwelijks mogelijk om gericht te trainen en alle benodigde automatismen in te slijpen. Dus? Klagen en zeuren? Nee, daar bereik je niets mee. Zolang de KNVB dit niet verandert, moet je het ideale plaatje maar aanpassen. Het is een kwestie van zuinig zijn op je lichaam en de juiste balans vinden om zo’n zware periode te doorstaan. Mede daarom hebben we met behoorlijk wat wisselende samenstellingen het veld betreden, zodat er elke wedstrijd weer een fris elftal binnen de lijnen stond. Op dit moment is er een einde gekomen aan deze periode. Vanaf nu is het vooral trainen en alleen op zaterdag de wei in voor de 3 punten. Mijn gevoel zegt me dat we het goed hebben doorstaan en dat groep klaar is om iets moois neer te gaan zetten. Helaas zijn we inmiddels wel uitgeschakeld in de KNVB-beker door De Treffers en dit was een teleurstellende trip achteraf.

De start in de competitie is zoals je mag verwachten van een club met ambities met 8 punten uit de eerste 4 wedstrijden. Nog ongeslagen en uitkijkend naar een serie mooie wedstrijden, startend aanstaande zaterdag, thuis tegen koploper GVVV, vervolgens op bezoek bij onze buren in Katwijk, gevolgd door een bezoek van de blauwen uit Spakenburg op Middelmors. Daarna kunnen we echt zien waar we staan. De selectie is “breed” en zit boordevol kwaliteit. Het vertrouwen is er. Zelf kijk ik daarnaast met nieuwsgierige blik naar de revalidatie van Richal Leitoe. Hij zit momenteel in de fase dat hij deels weer aan groepstrainingen meedoet en ik verwacht dat hij dit seizoen nog mooie dingen gaat laten zien in Rijnsburgse Boys 1. En laten we eerlijk zijn, hij is toch het type speler waarvoor je komt kijken?! Richie, klasse hoe je de draad weer oppakt!

Ook wil ik nog even een compliment maken naar onze clubleiding voor wat betreft de accommodatie. Naast alle opknapwerkzaamheden van talloze vrijwilligers, ligt er momenteel een grasmat op het hoofdveld waarop menig BVO jaloers zou zijn. Als voetballende ploeg is dit een prachtige voorwaarde om ons zo geliefde spel uit te oefenen. Het zaadje is geplant. Aan ons als selectie de uitdaging om te gaan oogsten.

Afgelopen zaterdag kwam ik na een uurtje in de auto te hebben gezeten ’s morgens om een uur of 9 aan op de club voor de wedstrijd tegen SC Genemuiden. Wat een drukte alweer op het complex dan! Tientallen enthousiaste ouders die hun kinderen aanmoedigen, stuk voor stuk op een keurige, nette manier. Zo hoort dat!

Heel mooi, probeer uw kinderen te helpen om plezier te hebben tijdens het spel en probeer vooral niet de lat te hoog te leggen op jonge leeftijd. Ik heb nog een prachtig voorbeeld gevonden hoe het vooral niet moet…..

http://www.youtube.com/watch?v=eTfrnws5Rwk

Ik wens iedereen een machtig voetbalseizoen toe.