Bram van Egmond

Column Mark van den Boogaart

Wie denkt dat hij niet zal winnen, krijgt meestal gelijk
Toen Karly mij voor de 3e keer vroeg of ik een column wilde schrijven, kon ik even niets bedenken om hier wederom van af te zien! Maar toen hij me daarbij vertelde dat het de bedoeling is dat ik dit, in het huidige seizoen, 5x zou moeten doen, zakte de moed aardig in mijn schoenen.
Maar toevalligerwijs ben ik door vier schrijfwonders uit de brand geholpen, die de resterende 4 columns graag willen overnemen. Ik kan jullie helaas nog niet vertellen wie deze 4 personen zijn, maar ik kan wel alvast vertellen dat wij allemaal in hetzelfde team zitten. Qua inspiratie voor het schrijven van dit stuk moest ik denken aan afgelopen zaterdag en direct ook aan de titel hierboven. Als je namelijk op de Middelmors aan komt lopen wordt je direct geconfronteerd met het bord van een van onze sponsoren met daarop de bovenstaande tekst.

Mark van den Boogaart

Even later kwam ik erachter dat Marvin (Wijks), werkzaam bij deze sponsor, de marketing afdeling op het idee heeft gebracht dit in gang te zetten. Nu Xavi (Martina) hier sinds kort ook werkzaam is verwacht ik dat er nog meer mooie dingen gaan gebeuren. Het verhaal gaat dus nu ook dat Marvin niet alleen de marketing afdeling links en rechts ondersteunt, maar dat hij zich ook bezig houdt met de personeelsafdeling. Het zou dus zo maar kunnen zijn dat hij nog meer verrassingen in petto heeft en nog een paar spelers weet te strikken. Begreep wel dat zijn voorkeur in eerste instantie uitgaat naar onze aanvallers, om de kans op de best scorende ploeg te vergroten.
Verder komt het schrijven van deze column op zich nog wel op een goed moment: afgelopen zaterdag hebben wij als TEAM een prestatie neergezet en dat kwam puur omdat we er als team stonden, niet perse omdat we zo goed voetbalden. De week daarvoor hoorde ik veel mensen roepen: “Jullie zijn geen team!” en een week later zijn we het ineens wel. Wij zelf weten dat het er sowieso in zit, alleen klopt het wel dat het niet vanzelf gaat. In mijn periode bij Barendrecht hebben wij een paar jaar geleden min 11 punten rechtgezet, doordat wij als team erin geloofden dat we het konden fiksen en vorig jaar gingen we er met zijn allen, na ons trainingskamp in Spanje, nog meer in geloven na de speech van Raily.
Tijdens mijn jaren in Spanje werd mij ook al snel duidelijk hoe ze het voetbal daar beleefden. Er werd amper gesproken over goed voetballen, terwijl je dat wel zou verwachten in Spanje. Daar hoorde ik voor de wedstrijd alleen het Spaanse woord “Vamos”. Het is nog vroeg in het seizoen, maar ons doel blijft in het vizier en afgelopen zaterdag hebben we laten zien wat de basis zou moeten zijn tot meer………..