outhands

Column Jaco Heemskerk

 Seizoen succesvol afgesloten
Mijn laatste column alweer van dit seizoen, en voor het derde achtereenvolgende jaar wordt deze in juni geschreven. Waar de afgelopen twee seizoenen hier een tweetal kampioenschappen aan ten grondslag lagen, deze keer zorgt een algehele bekertitel ervoor dat ik nogmaals laat in het seizoen een keertje creatief bezig mag zijn.
Wederom een topprestatie van ons vlaggenschip, een prestigieuze prijs die bovendien nog nooit in de Rijnsburgse historie is gewonnen, en dat na drie zware seizoenen.
Ook de ploegen die uitgeschakeld werden op de weg naar de districtsbeker en de algehele beker waren niet misselijk. DOTO, Capelle, SHO, Quick Boys (2), Gemert en Achilles ’29 zijn allen gerenommeerde hoofdklassers. Een puike prestatie dus, waar we terecht trots op mogen zijn!

Zo aan het einde van het seizoen kunnen we, ondanks het feit dat we geen kampioen zijn geworden, terugkijken op een mooi seizoen, voorzien van eerder genoemde prijzen en mooie momenten / wedstrijden. Zonder zaken te weinig aandacht te geven wil ik hierbij vooral denken aan bijvoorbeeld de rentree van Martin den Haan, na al die jaren blessureleed, en het doelpunt wat hij daarbij scoorde wat hij vervolgens opdroeg aan de overleden Michel van Hooij. Prompt kunnen we daarna de fantastische zege op Nieuw Zuid memoreren met weer een scorende Martin den Haan, en bovendien voor het eerst weer acterend in de basis.
Met name die fase omtrent Martin den Haan in het afgelopen seizoen vond ik bijzonder om mee te maken. Andere hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de geweldige kampioenschappen van Rijnsburgse Boys 2 en Rijnsburgse Boys A1.

Ieder jaar kunnen we er niet omheen dat er spelers afscheid gaan nemen van de club.
Dit seizoen zijn dat er ‘slechts’ vier, het zijn echter wel stuk voor stuk jongens waarvan we liever nog zoveel langer willen genieten.
Frank Zinhagel kunnen we na zijn jaren op Middelmors bijna een echte Rijnsburger noemen, bovendien is hij zeer waardevol gebleken en een geweldige jongen in de omgang. Na meerdere jaren is het altijd moeizamer om Middelmors te verlaten, en voor Frank zal dat ook zeker gelden!
Het is al eerder gezegd, Michel van Kasteren is als doelman geweldig gegroeid bij Rijnsburgse Boys, heeft een seizoen van de hoofdklasse kunnen genieten, maar gaat weer terug naar zijn oorspronkelijke club Quick. We hebben de laatste weken kunnen zien wat een geweldenaar het is en wellicht mag hij in de toekomst nog eens de keuze maken om in de hoofdklasse zijn doel te verdedigen.
Over geweldenaars gesproken, ik kan mij van Brayton Biekman voor de geest halen dat hij in het afgelopen seizoen het doel aan de kantinezijde op Nieuw Zuid aan flarden schoot een daarmee de 0-2 aantekende. Een vergelijkbaar doelpunt maakte hij het seizoen ervoor. Brayton zorgde toen bij Heerjansdam – Rijnsburgse Boys loeihard voor de 1-3, even later was het tweede kampioenschap op rij een feit. Een speler met een enorme sprongkracht en dito voetbalkwaliteiten, een versterking voor iedere selectie.
Weinig uitleg hoef ik te geven over Erwin van der Lugt, als je even de lijst erbij pakt met prijzen en titels die deze kampioenenmaker heeft verzameld. Inmiddels heeft Erwin zoals bekend een afscheidstoernooi gespeeld samen met en tegen zijn oude clubs. Hierbij werd hem door de spelersgroep van Rijnsburgse Boys een schaal uitgereikt met al zijn titels erop, alleen de laatste bekertitel van afgelopen zaterdag stond er nog niet op. Maar hier was speciaal een regeltje voor opengelaten. Met recht een geweldige manier om afscheid te nemen voor Erwin!
Zijn afscheidstoernooi werd gespeeld op Middelmors, en ik moet zeggen, ik vind het geweldig dat Erwin mij voor een groot deel betrokken heeft in de organisatie ervan.

Jongens, bedankt voor de bewezen diensten!

Zo, het zit erop. We gaan genieten van een welverdiende vakantie, maar voor je het weet beginnen we weer. Ik wens hierbij iedereen een fijne vakantie toe en hoop iedereen weer in goede gezondheid te zien aan het begin van het nieuwe seizoen!