outhands

Column Jaco Heemskerk: ‘Op herhaling’

 Net zoals in de reguliere competitie blijft de zaterdag kampioenscompetitie ongemeen spannend. Als Rijnsburgse Boys zaterdagkampioen gaat worden zal dit op de laatste speeldag zijn, op tweede pinksterdag. Eerder is het niet mogelijk om zelf de boel te beslissen. IJsselmeervogels heeft dinsdagavond tegen Sneek met 4-2 gewonnen. Winnen zij zaterdag op Middelmors, dan is de wedstrijd ONS Sneek – Rijnsburgse Boys niet meer van belang en gaan wij dus voor Jan met de korte achternaam naar Sneek op maandag. Maar wij gaan er natuurlijk niet van uit dat IJsselmeervogels de titel gaat pakken zaterdag op Middelmors. Wanneer we zelf winnen, hebben we aan 1 punt genoeg tegen Sneek. Spelen we gelijk tegen Vogels, dan moeten we tegen Sneek met drie goals verschil winnen om op doelsaldo kampioen te worden. Dus alles is nog mogelijk.

Gezien het beeld van de afgelopen wedstrijden is er ook geen enkele reden om met een negatief gevoel het laatste weekend in te gaan. Weliswaar leverden beide wedstrijden ‘slechts’twee punten op, Rijnsburgse Boys heeft zich van de drie kampioenen wel de ploeg getoond met het best verzorgde voetbal. Vooral IJsselmeervogels leek zwaar onder de indruk van het spel wat de geel zwarten op de mat legden. Rijnsburgse Boys heeft dit seizoen al meerdere malen aangetoond dat het tegenstanders haar wil kan opleggen, ik heb dit echter zelf nog niet eerder zo nadrukkelijk gezien als in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Om mij heen werden de Spakenburgse toeschouwers letterlijk bang wanneer Joost Kuhlmann in balbezit kwam en Rijnsburgse Boys weer de aanval zocht. Tegen ONS Sneek lag het er minder dik op, maar we moeten dan ook niet vergeten dat er maar 1 dag tussen beide wedstrijden zat. We waren weer de betere ploeg en zeker de tweede helft voortdurend jagend op het eerste doelpunt. Dat beide wedstrijden dan toch niet winnend werden afgesloten kan teruggeschreven worden op het niet maken van de kansen die we krijgen, zoals afgelopen seizoen wel meer een probleem is geweest.
Maar we blijven positief, dus dit gevoel overheerst en het feit dat we alles nog in eigen hand hebben doet ons met alle vertrouwen deze laatste twee finales ingaan van de zaterdagtitel.

Zoals gezegd, IJsselmeervogels komt zaterdag op bezoek. Dit is volgens de verwachting weer een wedstrijd die bijzonder druk bezocht gaat worden. Het bestuur van Rijnsburgse Boys gaat dan ook in samenspraak met de gemeente weer een aantal maatregelen nemen om de veiligheid van de aanwezigen op Sportpark Middelmors zoveel mogelijk te waarborgen.
Deze maatregelen zijn vergelijkbaar met de maatregelen die genomen zijn voor de thuiswedstrijd tegen Quick Boys. Dus het parkeerplan wat die dag actief was zal ook nu weer in werking treden. Het achterste parkeerterrein tegen het ijsveld aan zal alleen toegankelijk zijn voor fietsen, de parkeerruimte voor auto’s is dus weer zeer beperkt. Het KNMI en onze plaatselijke weerman voorspellen droog weer met een zonnetje, dus temeer het advies aan een ieder die binnen een straal van pakweg 15 kilometer woont: kom met de fiets!
Ook zal er geen alcohol geschonken worden, totdat hier na de wedstrijd groen licht voor zal worden gegeven. Het spreekt voor zich dat iedereen zich verder ook netjes houd aan de regels betreffende vuurwerk (geen vuurwerk dus) en laten we ons ook netjes houden in de dingen die we roepen langs het veld, want de scheidsrechter bij IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys stopte er niet voor niets even mee. Kan echt niet dit soort zaken roepen, iedereen die dit verder ook gehoord heeft zal dit bevestigen.
Ik moet wel zeggen dat ik steeds positief verrast ben door de grote aantallen Rijnsburgers die ons vlaggenschip ondersteunen in de kampioenscompetitie.

Laten we er alles aan doen om tweede pinksterdag met dezelfde geel zwarte volksverhuizing naar Sneek te gaan zoals die ook plaatsvond naar Lisse.
Want mocht het zover komen, dan worden we toch echt weer in een uitwedstrijd kampioen!