outhands

Column Jaco Heemskerk

 Steun
Er is al genoeg gezegd en geschreven over het feit dat Rijnsburgse Boys weer een wedstrijd op vreemde bodem onbeslist heeft beëindigd, je kunt zelfs gerust stellen dat er een beetje teveel over wordt gezegd. En dan met name door mensen die je tot je eigen club kan rekenen.
Niet voor niets kwam vanuit het speelveld zaterdag het dwingende verzoek richting Rijnsburgs publiek om er eens een keer achter te gaan staan. Het dominant aanwezige gezeik en gemopper onder het Rijnsburgse publiek richting de spelers blijft ook bij deze zelfde spelers niet onopgemerkt met als gevolg dat deze zich er zelfs aan gaan storen en irriteren. En hoe je het ook bekijkt, dat zal geen positieve invloed hebben op de prestaties. We staan bekend als een kritisch publiek, maar op een gegeven moment kan je jezelf afvragen of we onszelf dat niet wat te nadrukkelijk opleggen. Langs de kant een grote scheur opentrekken wanneer het niet naar de zin gaat wordt door sommige lieden tot een kunst verheven, maar de nodige steun geven wanneer dat ook daadwerkelijk nodig zien en horen we veel te weinig.
En wanneer in het veld de irritaties groeien door het oeverloos becommentariëren van wissels, omzettingen of gewoon simpelweg een foute pass, dan kun je de vraag stellen of de titel supporter nog wel gedragen mag worden. Natuurlijk zijn de behaalde resultaten in uitwedstrijden niet naar verwachting, maar juist wanneer het moeizaam gaat is de steun van supporters des te meer nodig. De laatste twee jaar stond het gemeentehuisplein in mei barstensvol, het kan niet zo zijn dat dat allemaal dagjesmensen waren. Laat merken dat je er bent, en wel op een positieve manier! De Rijnsburgse mentaliteit is niet van dien aard dat we met vlaggen en gezang onze ploeg achterna reizen, maar we kunnen op zijn minst proberen supporter te zijn.

Rijnsburgse Boys krijgt zaterdag Ter Leede op bezoek, de uitwedstrijd in Sassenheim eindigde in een 1-1 gelijkspel, gescoord werd er door Martijn Gootjes. Ter Leede was toen nog de koploper van de Hoofdklasse A. Inmiddels zijn zij aardig weggezakt maar daarom niet minder gevaarlijk als tegenstander.
Drie punten zijn wederom noodzakelijk als Rijnsburgse Boys nog wat wil in de titelstrijd. De komende drie wedstrijden zijn in dat opzicht cruciaal te noemen, als je wat verder vooruitkijkt. Maar dat besef zal ook aanwezig zijn dus laten we dan ook met z’n allen erachter gaan staan!