outhands

Column Jaco Heemskerk (9)

Op verplaatsing
Onlangs stond op de website van HSV Hoek een mooi verhaal van een collega columnist, naar aanleiding van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Hoek. De persoon in kwestie spreekt vol bewondering over de Rijnsburgers  die het voor elkaar gekregen hebben zo’n mooie accommodatie neer te zetten met zo’n schitterend veld. De column was getiteld “Op verplaatsing” en ik heb mij laten vertellen dat dit de Vlaamse benaming is voor het spelen van uitwedstrijden. Hieronder een gedeelte uit de column:

“Hoe ze het als amateurclub geflikt hebben weet ik niet maar ze hebben me daar toch een indrukwekkende accommodatie. Langs de gehele lengte van het hoofdveld is een splinternieuwe tribune gebouwd, compleet met in de clubkleuren geschilderde kuipstoeltjes, kleedkamers, secretariaat, bestuurskamer, sponsorhome e.d. Als je dit met ons vergelijkt dan krijg je spontaan een minderwaardigheidsgevoel en stelt het eigenlijk in de Lovenpolder niet meer voor dan wat verzamelde barakken.
Ook hun geluidsinstallatie is fantastisch en dit bombastische bose geluid is vele malen heftiger dan de minieme klanken van ons ‘transistorradiootje’. “

”Bij het betreden van het veld worden de spelers in twee rijen geflankeerd door pupillen uitgedost in clubkleuren en grote vlaggen. Vuurwerk en toiletpapier completeren het plaatje.
Kortom zeer imponerend en dit zorgt ervoor dat de geel-zwarte thuisclub al met 1-0 voor staat zonder dat de bal nog maar één officiële omwenteling heeft gemaakt. En strakke en voorspelbare omwentelingen zal de bal kunnen maken want het veld ligt er weergaloos egaal en groen bij. Blijkbaar zijn de zandgronden niet alleen ideaal voor de bloembollenteelt! Als je dit (daar gaan we weer) vergelijkt met de zware Zeeuwse klei!
Het hoofdveld is volledig omzoomd met rolreclamebakken en ook dit ziet er gelikt uit.”
Bron: www.hsvhoek.nl

Veld
Geweldig om te lezen hoe er van buitenaf tegen ons aan wordt gekeken.
Natuurlijk hebben wij over ons veld ook wel eens wat te klagen gehad. Ons veld ligt immers ook op een zware grond en wordt bij geringe regenval al behoorlijk zacht en zwaar bespeelbaar. Feit is wel dat het hoofdveld de nodige zorg heeft gehad in de afgelopen weken en dat het er daarom zo mooi bij ligt. De firma Duijndam heeft meerder malen de structuur van de grond verbeterd door te bezanden en het veld te bewerken. De problemen met de waterhuishouding van het veld, en dan met name de zijkant, moeten hiermee voor het overgrote deel onder controle zijn. Het is dus een compliment aan de firma Duijndam wanneer de bezoekers zo over het veld spreken.

Excelsior M – Rijnsburgse Boys
De derde wedstrijd op rij gewonnen, 10 punten uit de laatste vier wedstrijden, maar helaas net niet genoeg voor de eerste periode. Die ging naar Fc Lisse omdat deze een beter doelsaldo hebben. Wel delen we dus de koppositie met laatstgenoemde.
Dit zag er eerst niet naar uit omdat we 1-0 achter kwamen tegen Maassluis. Door veel strijd en doelpunten van Bart Freke en Djuric Ascension werden uiteindelijk toch de drie punten meegenomen naar Middelmors.
Met de drie punten op zak was het zaterdagavond prettig feesten in Congrescentrum Leeuwenhorst. Bijzonder geslaagd feest trouwens en nogmaals mijn complimenten aan het Jubileumcomité.

Volgende wedstrijd thuis tegen Scheveningen en het zou mooi zijn wanneer we de goede reeks waar we mee bezig zijn een vervolg kunnen geven. Met de wetenschap dat Fc Lisse tegen DOTO speelt, en dus gaat een van deze twee punten laten liggen. Of allebei in het geval van een gelijkspel. Maar eerst is het zaak om naar onszelf te kijken en er weer alles aan te doen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Laten we ons vooral daarop concentreren, dan kijken we daarna wel op teletekst wat de andere ploegen hebben gedaan.

Yellow Black
De supportersvereniging kon afgelopen zaterdag geen supportersbus af laten reizen naar Maassluis. Slechts elf aanmeldingen zorgden ervoor dat de kosten voor een bus niet gedekt konden worden. Nogmaals willen we benadrukken dat er in de week voorafgaand aan zo’n wedstrijd tot donderdag gelegenheid is om een buskaart te kopen in een van de winkels.
Daarna dus niet meer, want op donderdag bestellen wij definitief de bus. Wanneer er dus op vrijdag nog telefoontjes komen dat men toch wel mee wil, kunnen wij hier in principe niet meer op inspelen. Dat is weer echt op z’n Rijnsburgs, het liefst besluit men zaterdagochtend pas of men met de bus gaat. Dit werkt dus niet. We hebben voor het winkelsysteem gekozen en ons inziens moet dit prima werken. Probeer hier a.u.b. in het vervolg rekening mee te houden dan kunnen we in het vervolg misschien weer wat organiseren.
Voor meer informatie: www.yellowblack.nl