outhands

Column Jaco Heemskerk

 Goudhaantje
Waar we afgelopen zaterdag veel woorden konden spenderen aan de gewonnen wedstrijd tegen Ter Leede, ging in de eerste plaats alle aandacht uit naar Martin den Haan. In mijn ogen zeer terecht, want we hebben het over een wereldprestatie.
Passie, doorzettingsvermogen en geduld zijn kenmerkend voor Martin den Haan, die na jaren blessureleed weer zijn opwachting maakte in Rijnsburgse Boys 1 en dit bekroonde met een doelpunt dat vanwege de ontlading nog mooier bleek te zijn dan het doelpunt op zichzelf.
Als je het mij vraagt is Martin het ultieme voorbeeld voor al die (Rijnsburgse) jongens die bezig zijn om in het eerste terecht te komen, al dan niet terugkomend van een blessure.
Wie afgelopen zaterdag ook de rentree van Martin den Haan aanschouwde zal dit mede kunnen beamen. Laten we hopen dat we nog veel van Martin kunnen gaan genieten!

Rijnsburgse Boys – Ter Leede kende een stroeve start. De numerieke meerderheid die Rijnsburgse Boys opliep kwam pas tot uitdrukking op het moment dat de wedstrijd al vrijwel in het slot zat. Desalniettemin konden we in de tweede helft op het moeilijk bespeelbare veld Rijnsburgse Boys met een zekere overtuigingskracht zien spelen. Achterin werd er vrijwel niets meer weggegeven en voorin werd de druk opgevoerd, hetgeen uiteindelijk resulteerde in drie doelpunten. Zoals gezegd, het laatste kwartier ging de aandacht eigenlijk nog maar naar 1 persoon uit, getuige ook het meeleven van het publiek, maar dat maakte het slot alleen maar mooier. Een 3-0 zege waar weinig op af te dingen valt, en bovendien zeer belangrijke punten.
Komende zaterdag wacht weer een thuiswedstrijd, TOGR komt op bezoek. De uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Ook in andere gelederen van de vereniging werden er goede resultaten behaald. Rijnsburgse Boys 2 lijkt de titel te gaan prolongeren na de zware 3-2 overwinning op naaste concurrent Fc Lisse. Tot kort voor tijd stonden de reserves nog met 1-2 achter.
Rijnsburgse Boys A1 deed het ook weer goed. Met veel personele problemen werd er wel weer gewonnen, met 1-2 van Omniworld. Ook zij blijven op titelkoers. Belangrijk is nu om het schip veilig de haven in te loodsen, en om dat te bewerkstelligen mag niemand verslappen! Rijnsburgse Boys B1 zit in een goede serie. De derde overwinning op rij kon worden geboekt. Zij lijken de weg omhoog te hebben gevonden.

Ook vanaf deze kant de felicitaties voor de 1-miljoenste bezoeker op de website. Als ik ook even mag reageren, net zoals elders op de site een aantal prominenten al hebben gedaan, ik denk dat de site sterk is door een aantal factoren. Allereerst is daar de actualiteit en ook het brede aanbod aan informatie en nieuwsberichten. Maar persoonlijk ben ik vooral van mening dat de site zijn gelijke niet kent met betrekking tot lay-out en grafische vormgeving en dat daar de herkenbaarheid in schuilt. Uiteindelijk is het voor de webmaster dan ook een beloning wanneer hij een dergelijke mijlpaal op de site mag plaatsen. Een bevestiging dat het harde werk gewaardeerd wordt. Ook met recht een goudhaantje.