outhands

Column Jaco Heemskerk (8)

Waar ik verleden week nog vermeldde dat de selectie nagenoeg fit was, moest ik helaas in de dagen daarna constateren dat een aantal spelers vervelende blessures opgelopen hebben.
Martijn Gootjes raakte geblesseerd aan de enkel in de thuiswedstrijd tegen Katwijk en is nog herstellende.
Bart-Jan Onderwaater raakte geblesseerd op de training aan zijn enkel. Wie dit voetbaldier een beetje kent weet dat dit voor hem heel frustrerend is. Na vorig seizoen heel weinig gespeeld te hebben door een blessure aan de knie, was hij dit seizoen nu net eens twee weken fit en maakte alweer zijn speelminuten in Rijnsburgse Boys 1. Wanneer hem als speler dan dit weer overkomt, kunt u begrijpen hoe hij zich op dit moment voelt. Hij doet er alles aan om er zo snel mogelijk weer bij te zijn. Aan zijn karakter zal het niet liggen.
Peter Freke maakte zijn rentree in Rijnsburgse Boys 1 afgelopen zaterdag tegen Kloetinge.

Op de dinsdag voorafgaand aan Kloetinge werd er geoefend tegen Jong Volendam. Deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 6-1. Doelpunten waren van Bart Freke 2x, Zinhagel 2x, Danny van der Vijver en André van Egmond.

De beer is los.
De verre uitwedstrijd tegen Kloetinge was in de afgelopen jaren nooit makkelijk. Daar werd ook nu niet vanuit gegaan. Op een dramatisch veld was het ook afgelopen zaterdag niet prettig voetballen. Zeker in dat opzicht hebben onze jongens een puike pot voetbal op de mat gelegd want er zaten een paar fraaie aanvallen tussen.
De tegenstander bakte er daarentegen weinig van en kwam weinig in het spelbeeld voor.
De 1-5 eindstand was dan ook meer dan terecht.
Met drie doelpunten van Frank Zinhagel en eindelijk, de beer is los, twee doelpunten van Joost Kuhlmann bleek de aanvallende linie uiterst effectief. Voor het eerst dit seizoen twee overwinningen op rij. Het zou mooi zijn wanneer we daar zaterdag tegen Maassluis de derde kunnen bijschrijven.
’s Avonds is immers het Jubileumslotfeest in Congrescentrum Leeuwenhorst. Met een overwinning in het hoofd is het toch prettig feesten.

Supporters
Tegen Kloetinge was er dan de eerste supportersbus onder de vlag van Yellow Black die in competitieverband meereisde naar een uitwedstrijd. Iets te laat aangekomen, dat wel, voor de rest een toegevoegde waarde geweest achter het doel met vlag en trommel.
Langzaam begint het supportersgebeuren op gang te komen. Nu is het zaak om door te gaan op de ingeslagen weg. Tegen Excelsior Maassluis zal er weer een bus gaan en het is wel weer de bedoeling om deze vol te krijgen.
Wanneer de supporters dan weer zo nadrukkelijk aanwezig zijn als in Zeeland zit het met de twaalfde man wel goed.
Excelsior Maassluis is de club van Maurice Langstraat, vorig seizoen keeper bij Rijnsburgse Boys.
Hij zal er uiteraard alles aan doen om tegen zijn oude club het doel schoon te houden.

Op de ranglijst nemen we momenteel de derde plaats in op drie punten van koploper Fc Lisse.
Het linkerrijtje staat allemaal nog vrij dicht op elkaar dus een misstap kan tot gevolg hebben dat we ook een stapje terug doen op de ranglijst. Belangrijk is het nu om constant te blijven presteren en niet in een dip te raken zoals vorig seizoen. Het vertrouwen is er dat dat niet zal gebeuren.
Zo zit er toch alweer een kwart van het seizoen op, en ik denk dat we tevreden mogen zijn over de prestaties tot nu toe. Benieuwd of we dat weer kunnen zeggen op trainingskamp tijdens de winterstop.